Emil Boc, pentru boicot la adresa Austriei: "Spiritul lui Avram Iancu a fost trădat a doua oară / Să ne uităm la CEC dacă nu are condiţii mai bune"

Emil Boc, pentru boicot la adresa Austriei: "Spiritul lui Avram Iancu a fost trădat a doua oară / Să ne uităm la CEC dacă nu are condiţii mai bune"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, de la Bruxelles, că boicotul la adresa Austriei, după ce a împiedicat aderarea României la spaţiul Schengen, nu este o soluţie. Edilul Clujului, Emil Boc, are o altă părere. 

Klaus Iohannis a precizat miercuri, de la Bruxelles, înaintea reunirii Consiliului European, că vinovaţii pentru eşecul aderării României la spaţiul Schengen nu sunt în România şi că trebuie urmată calea diplomaţiei şi că negocierile cu Austria vor continua pentru a obţine un vot pozitiv. "Nu va exista un boicot la adresa Austriei", a transmis Iohannis în mod apăsat.  

Însă, în ţară, sentimentul este diferit. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţase recent că mai multe companii de stat iau  în calcul  să nu mai colaboreze cu băncile austriece. 

Ideea este susţinută şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta ia în calcul să întrerupă colaborarea instituţiilor din subordinea sa cu băncile austriece.

"Voi face recomandările administrative necesare. Să ne uităm la CEC dacă nu are condiţii mai bune. Şi probabil că are condiţii mai bune de pe piaţă, din câte am aflat eu, decât alte bănci. Spiritul lui Avram Iancu a fost trădat a doua oară. Nu-i de râs asta, chiar e serios.

Avram Iancu a avut încredere în împăratul Austriei în 1848 şi chiar l-a sprijinit cu oastea, cu sângele şi cu pieptul, în Munţii Apuseni, care după aceea i-a întors spatele şi a fost o trădare", a declarat miercuri Emil Boc, la Bucureşti, într-o preluare a Jurnaulului Digi24. 

Comenteaza