Emil Boc şi Alin Tişe candidează în tandem la Primărie şi Consiliul Judeţean

Emil Boc şi Alin Tişe candidează în tandem la Primărie şi Consiliul Judeţean
Ceea ce ZIUA de CLUJ a anticipat s-a adeverit joi seara, când liberalii clujeni au validat, în Biroul Permanent Judeţean, tandemul Emil Boc – Alin Tişe pentru principalele două posturi ce vor fi scoase "la concurs" în alegerile locale de la jumătatea anului.

Cu unanimitate de voturi, Emil Boc a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în vreme ce Alin Tişe va deschide lista pentru consiliul judeţean şi va fi susţinut de liberali în alegerile indirecte pentru a ocupa funcţia de preşedinte.

Cei doi au mai candidat şi au fost aleşi pe aceleaşi funcţii în 2008, dar tandemul nu a rezistat decât o jumătate de an, pentru că Emil Boc a fost numit premier şi a părăsit clădirea de pe Calea Moţilor pentru a merge la Palatul Victoria.

Tişe: "Am demonstrat că se poate realiza ceea ce clujenii aşteaptă"

"Clujul este centrul acestei regiuni şi un pol principal de dezvoltare al României. El a fost un model de guvernare judeţeană până în 2012. În ultimul timp, Clujul a stagnat în dezvoltare datorită incompetenţei şi imposturii politicienilor. În perioada 2008-2012 am demonstrat că se poate realiza ceea ce clujenii aşteaptă: creşterea calităţii vieţii lor. PNL consideră că dezvoltarea Clujului trebuie repornită. Un nou început de normalitate. Aceasta este responsabilitatea tuturor factorilor politici, a tuturor partidelor din Cluj. Ne propunem o guvernare judeţeană eficientă şi performantă. Fără gălăgie şi lamentări. Fără politizarea banilor publici. Cu implicarea tuturor partidelor şi a acelora care doresc binele clujenilor", a declarat Alin Tişe la finalul şedinţei Biroului Permanent Judeţean.

CITEŞTE ŞI:
Bătălia pentru Cluj: Cine candidează şi cu ce şanse / EXCLUSIV: Ce spun sondajele

După experienţele Uioreanu şi Seplecan, "vechii liberalii" au rămas fără candidat la Cluj

„Şi au pus PDL-iştii oameni în amândouă funcţiile", constata cu amărăciune un vechi liberal. Faptul că lucrurile stau aşa nu face decât să confirme, pe de-o parte, dominaţia vechilor "portocalii" în noul PNL, la Cluj, şi, pe de altă parte, faptul că, în condiţiile refuzului lui Marius Nicoară de a se mai întoarce în administraţia locală, dar şi a rateurilor monumentale numite Horea Uioreanu şi Mihai Seplecan, vechii liberali nu au un alt om cu suficientă notorietate şi grad de încredere în rândul electoratului încât să-l învingă la proba sondajului pe Alin Tişe.

Comenteaza