Emil Boc nu râvneşte la funcţia de preşedinte al României

Emil Boc nu râvneşte la funcţia de preşedinte al României

Emil Boc a anunțat luni seara că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024 deoarece el nu consideră că ar putea fi o locomotivă pentru PNL.

Emil Boc a declarat ieri seară, la Digi24, că îşi doreşte o Românie de mâine astfel încât românii să trăiască la fel ca europenii, iar cei care au plecat din ţară să se întoarcă. "Avem nevoie de o asemenea Românie care să îi țină pe români acasă. Pentru asta avem nevoie de o Românie liberală.

(...) Cel mai important este alocarea fondului pentru educație: aproximativ 4 miliarde de euro se vor investi până în 2026. Cheia modernizării oricărei țări este educația, iar premierul a înțeles acest lucru. Nimeni nu o să reușescă fără educație. O societate mai educată o să fie mai puțin ignorantă și va fi mai tolerantă", a spus primarul din Cluj-Napoca.

Acesta a declarat că Florin Cîțu ar fi un posibil candidat la prezidențiale. "Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce la opoziție în 2024. Adică la a fi partid de opoziție (n.r.- PNL) și nu partid de guvernare. Cu Florin Cîțu avem șansa continuării guvernării, pentru că avem ce să oferim românilor", a declarat primarul Clujului, citat de clujcapitala.ro. 

Boc spune că Ludovic Orban și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor şi că ultimele alegeri parlamentare au dus partidul în jos.

Referitor la planurile sale pentru alegerile prezidenţiale, Emil Boc spune că el nu ar putea reprezenta o locomotivă pentru partid. "Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu... Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a mai precizat Boc. 

Comenteaza