Emil Boc, atac dur la adresa şefului Cîţu: „Alții” pun mai presus interesele lor decât interesul PNL

Emil Boc, atac dur la adresa şefului Cîţu: „Alții” pun mai presus interesele lor decât interesul PNL
| Foto: news.ro

Varianta lui Emil Boc, privind alte posibile nume de premieri liberali în afară de Florin Cîțu, nu a fost votată în BEx al PNL care a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR.

Liberalii s-au întâlnit luni seara, începând cu orele 19.00, în ședință decisivă pentru a supune la vot conducerea rotativă a guvernului, a transmis marţi seara g4media.ro. Ședința a durat aproximativ două ore și jumătate. Liberalii au votat cu majoritate conducerea rotativă a Guvernului, cu primul premier de la PNL.

Condiţia liberalilor în guvernul de coaliţie cu PSD este ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. Propunerea "Cîţu - premier" nu e pe placul edilului de la Cluj. 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, a cerut în şedinţa Biroului Executiv de marţi seară o flexibilizare a mandatului echipei de negociere astfel încât să numele de premier să nu fie decât al lui Florin Cîţu, fiind posibilă şi altă propunere. La şedinţă au luat cuvântul mai mulţi lideri, fiind păreri împărţite referitoare la principiul rotaţiei premierului.

Emil Boc a fost foarte dur cu Florin Cîțu pe parcursul ședinței. Primarul din Cluj-Napoca a spus, la adresa lui Florin Cîțu, că „alții” pun mai presus interesele lor de interesul PNL, susțin sursele politice ale g4media.ro.

Varianta propusă de Emil Boc, cu mandatul flexibil pentru premierul PNL, în sensul în care ar putea fi înaintate și alte nume în afară de Florin Cîțu, nici măcar nu a fost luată în considerare pentru a fi supusă votului. 

Comenteaza