Video Emil Boc, despre sedința furtunoasă de la PNL: „Ce se întâmplă în partid, rămâne în partid”

Emil Boc, despre sedința furtunoasă de la PNL: „Ce se întâmplă în partid, rămâne în partid”

Liderii PNL s-au reunit marți, 22 decembrie, pentru a valida lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. Edilul Emil Boc s-a abținut de la vot, fără a dezvălui motivul care a stat la baza deciziei sale.

Liderii PNL au votat miniștrii propuși de partid în Guvernul Cîțu. Lista a fost validată după o ședință foarte tensionată, cu reproșuri la adresa lui Ludovic Orban, în special din partea lui Emil Boc și Ilie Bolojan care l-au criticat pe Orban că a pierdut ministere importante.

La vot, însă, au fost 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. Împotriva listei de miniștri au votat Ilie Bolojan și Florin Roman, în timp ce Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Dan Motreanu și Cristian Bușoi s-au abținut.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) și a declarat următoarele:  „ Știți vorba aceea -What happens in Vegas, stays in Vegas- la fel și la noi, ce se întâmplă în partid, rămâne în partid. Nu mă veți vedea pe mine să apar la televizor sau radio și să încep să povestesc ce am făcut noi în partid. Partidul are o structură de organizare, de conducere și de funcționare. Eu am fost președinte de partid și știu care sunt regulile de funcționare a unui partid. Ce ai de spus, spui în interiorul partidului pentru că acolo este locul de dezbatere, afară este ceea ce decidem în majoritate și susținem mai departe.

Din punctul meu de vedere, în afara partidului pe mine mă interesează câteva lucruri extrem de importante. Unu, să avem guvern în această seară iar România să fie stabilă iar al doilea lucru, ca România să aibă capacitate de răspuns la Covid-19 în condițiile apariției unei noi tulpini de Covid-19 în Anglia și în condițiile în care se pregătește vaccinarea și noi lucrăm inclusiv la nivel local cu dotarea celor 13 domenii, cele 13 locații pentru vaccinare.

Pregătim proiectele pentru 2021, pentru că oamenii așteaptă de la noi salarii mai mari, o mai bună calitate a vieții, o educație mai bună și de ce nu, să oprim căderea aceasta economică și pierderea locurilor de muncă. În rest, pe români nu-i interesează ce discutăm noi în partid, partidul are o viață a lui internă democratică, specifică democrației, de aceea ce se întâmplă în partid, rămâne în partid, important este că toți parlamentarii PNL vor vota Guernul, avem coaliție în acest moment, iar asta este ceea ce ar trebui să ne preocupe în momentul de față.

Viața de partid este separată și nu constituie decât un deliciu pentru presă.” 

Miniștrii propuși de PNL pentru portofoliile deținute de partid sunt:

Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă;
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu;
Ministerul Finanțelor Publice: Alexandru Nazare;
Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode;
Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu;
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan;
Ministerul Energiei: Virgil Popescu;
Ministerul Agriculturii: Adrian Oroș;
Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu.

Comenteaza