Exclusiv Update Emil Boc, atacat dur. ”Face manevre josnice”

Emil Boc, atacat dur. ”Face manevre josnice”
Emil Boc este atacat dur de Elek Levente

Atât de lăudat de mulți dintre clujeni, primarul Clujului are și contestatarii săi. Unul dintre ei arată că Emil Boc ar avea un ”comportament nedemn”.

 

Președintele Uniunii Salvați România (USR) Cluj, Elek Levente, îl atacă pe primarul Emil Boc. Totul pleacă de la obligația legală a municipalității de a atribui un spațiu partidelor politice în regim de închiriere și de la promisiunea edilului șef că va oferi USR un astfel de spațiu în scurt timp. Această promisiune a fost făcută în februarie, într-o ședință de Consiliul Local.


Elek Levente a fost prezent în 12 februarie în respectiva ședință și s-a plâns că Primăria tergiversează acordarea unui spațiu solicitat de un an și jumătate. Ca urmare, Boc a dat asigurări că nu se pune problema de discriminare politică și că toate cererile sunt tratate egal.


”În prima faza au refuzat să ne pună la dispoziție lista completă cu spațiile disponibile, încercând să ne prezinte spre vizionare un spațiu insalubru de pe Eroilor 21. Am solicitat în scris lista completă. Am primit lista completă abia în iunie. Pe 7 iunie 2018, am vizionat împreună cu reprezentantul Primăriei spațiul de pe Eroilor 17. Pe 8 iunie, deci a doua zi, am solicitat în scris atribuirea acelui spațiu. Până azi, cică nu s-a întrunit comisia. Asta este varianta oficială. Neoficial, am aflat de la două surse, chiar din Primărie, că primarul nu vrea să ne atribuie acel spațiu și că se caută un motiv plauzibil ca să fim refuzați”, a spus Elek.


USR a mai fost refuzată o dată, atunci când alesese un spațiu pe strada Iuliu Maniu 1-3.


”Toate partidele politice, chiar și cele care nu mai există de fapt de ani buni, beneficiază de spații din partea Primăriei, în timp ce USR, partid politic parlamentar, al treilea ca mărime din România și al doilea în preferințele de vot al clujenilor, este tărăgănat de ani de zile. De același tratament se bucură și parlamentarii USR, în timp ce toți ceilalți parlamentari, nu. Așa înțeleg primarul Boc și viceprimarul Tarcea să respecte fair-playul politic. Se comportă de parcă ar fi pe moșia moștenită de la bunicii lor, nu la conducerea administrativă a unui oraș european, în secolul 21. Aceste șicane nedemne pentru un politician european nu ne descurajează, dimpotrivă, ne motivează și ne demonstrează faptul că acest oraș are nevoie de o administrație corectă și competentă. Asemenea manevre josnice sunt neacceptabile pentru Cluj”, a subliniat Elek Levente.

Miercuri dimineața, la Realitatea FM, primarul Emil Boc a replicat. ”Primarul nu atribuie spații, ci promovează hotărâri de Consiliu Local, la propunerea comisiei care atribuie aceste spații. Am tot respectul față de acest partid, din câte știu reprezentanții săi au fost invitați să viziteze spațiile disponibile și să ia o decizie”, a spus Boc. Pare însă că primarul nu a aflat încă faptul că USR a luat o decizie, care este însă ignorată. 

La alegerile parlamentare din 2016, USR a fost formațiunea care a ”mușcat” cel mai mult din ceea ce era considerat ”electorat captiv” al PNL, la Cluj.

Comenteaza