Echipele PSD şi ACL nu au ajuns la o înţelegere privind dezbaterea prezidenţială

Echipele PSD şi ACL nu au ajuns la o înţelegere privind dezbaterea prezidenţială
Echipele de campanie ale PSD şi ACL nu au ajuns la o înţelegere în legătură cu organizarea de dezbateri electorale la care să participe Victor Ponta şi Klaus Iohannis, candidaţii intraţi în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Echipele de campanie ale PSD şi ACL nu au ajuns la o înţelegere în legătură cu organizarea de dezbateri electorale la care să participe Victor Ponta şi Klaus Iohannis, candidaţii intraţi în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la finalul întâlnirii, că social-democraţii au încercat să-i convingă pe cei de la ACL că "4 este mai mare decât 1", el referindu-se la cele patru emisiuni televizate propuse de PSD pentru luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3. "Dumnealor au insistat cu o singură dezbatere", a menţionat Dragnea.

Echipele de campanie ale ACL şi PSD s-au întâlnit, vineri, la sediul PNL din Şoseaua Kiseleff, pentru a discuta legat de organizarea de dezbateri electorale.

Dragnea a fost însoţit de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, şi deputatul Gabriela Podașcă.

Din partea ACL au luat parte la discuţii purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, Eduard Hellvig şi Dan Mihalache.

"Am venit să-i convingem să-şi trimită candidatul la dezbateri, să-l vadă lumea. (...) Propunerea este foarte clară, interesul nostru este ca cei doi candidaţi să fie văzuţi în mai multe runde de mai mulţi oameni, nu înţeleg de ce vor să fugă de dezbateri. Doi, ne interesează să fie dezbateri serioase, aplicate, nu spectacol", a spus Dragnea.

El a susţinut că reprezentanţii ACL, "dacă ar fi curajoşi, ar cere opt dezbateri, nu patru", a mai spus Dragnea când a fost întrebat dacă ar accepta pe lângă cele patru dezbateri propuse de PSD şi pe cea propusă de IPP.

Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seară, o invitaţie adresată echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiază la negocieri, în vederea organizării unei dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa pentru Cotroceni.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că PSD a confirmat pentru vineri, ora 13.30, la fostul sediu al USL, întâlnirea staff-urilor de campanie ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru stabilirea dezbaterilor între cei doi candidaţi.

Ea a subliniat că PSD doreşte o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis: "Noi ne dorim în mod real o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis la televiziuni private şi/sau în alt loc, pe principiul deontologiei şi echidistanţei jurnalistice".

Firea a mai spus că se aşteaptă oferta concretă a IPP pentru o dezbatere între cei doi candidaţi la Preşedinţie: "Aşteptăm cu interes oferta concretă a IPP - format, moderatori, timp de emisie, loc".

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că atât el cât şi Victor Ponta doresc în continuare să aibă loc patru dezbateri electorale televizate la patru televiziuni de ştiri, pe patru teme anunţate anterior, el respingând astfel propunerile avansate de Klaus Iohannis.

"În continuare noi dorim patru dezbateri. Domnul Iohannis are o problemă cu spaţiile, merge după regulile feng shui? Un studio de televiziune nu e bun? Nu prea înţelegem lucrurile astea", a precizat Dragnea.

Klaus Iohannis a spus, referitor la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, că nu poate accepta o astfel de infatuare, că premierul confundă universitatea cu căminul cultural şi că dacă nu acceptă dezbaterea la Universitatea Timişoara pot merge la facultatea unde Ponta şi-a luat doctoratul.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă a convenit cu Victor Ponta să participe la o dezbatere şi de ce ar fi la Timişoara, şi nu la Cluj, Klaus Iohannis a afirmat că Ponta şi echipa acestuia au stabilit să fie patru dezbateri, fără să negocieze cu staff-ul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iohannis a spus nu poate accepta "o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat".

"Ar fi foarte bine şi la Cluj. Candidatul Victor Ponta şi echipa lui s-au aşezat şi au spus: «Noi conducem ţara, ce naiba, stăm noi după sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei că trebuie să fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x şi y. Infatuare de prim-ministru... Nu aşa se face într-o democraţie, se negociază, nu e o harababură acolo, e o dezbatere în faţa naţiunii. Nu mi s-a părut just şi nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confundă universitatea cu căminul cultural la nivel domniei sale de doctorat... Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Drept, unde şi-a luat doctoratul. Sper să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o astfel de dezbatere", a spus Iohannis.

El a afirmat că îşi imaginează o dezbatere pe o platformă publică, la care are acces absolut toată lumea, "indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc".

 

Comenteaza