News alert Update Ecaterina Andronescu, din nou la Educaţie. Este cea care a desfiinţat şcolile profesionale şi a politizat învăţământul

Ecaterina Andronescu, din nou la Educaţie. Este cea care a desfiinţat şcolile profesionale şi a politizat învăţământul

Ecaterina Andronescu a fost propusă pentru conducerea Ministerului Educației, fiind votată în unanimitate în ședința BPN al PSD, susţin surse politice. S-ar afla pentru a patra oară la şefia ministerului. 

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Ecaterina Andronescu va fi propusă pentru a prelua mandatul de la Educaţie. De la demisia ministrului Valentin Popa, la Educaţie interimarul a fost asigurat de Rovana Plumb.

Ecaterina Andronescu a mai avut trei mandate de ministru al Educaţiei, în perioadele 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012.

Decizii cu impact asupra învățământului din România

În 2000-2003 a introdus obligativitatea examenului de admitere în facultăți și licee și schimbarea metodologiei de corectare la examenul de bacalaureat. A fost unul din inițiatorii legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%, lucru care a produs un puternic scandal în toamna lui 2008, când președintele Traian Băsescu a decis să nu promulge legea. Ulterior, România a intrat în criza care se manifesta în întreaga Europă.

În 2009, Ecaterina Andronescu a desfiinţat şcolile de arte şi meserii, direcţionând locurile către liceele tehnice. Nu în ultimul rând, în 2012, aceasta a dat o Ordonanță prin care dispăreau incompatibilitățile rector-parlamentar, pensionarii puteai fi rectori și directori, iar institutele de cercetare puteau sa treacă în subordinea universităților. Ecaterina Andronescu a introdus informatizarea în scoli, dar și programe de reabilitare pentru scolile din mediul rural.

 

Comenteaza