E oficial! Csoma Botond îl confirmă pe Tasnádi Szilárd ca noul prefect de Cluj

E oficial! Csoma Botond îl confirmă pe Tasnádi Szilárd ca noul prefect de Cluj
| Foto: Facebook.com/tasnadiszilard.official

Noul prefect al Clujului va fi de la UDMR, au decis liderii coaliţiei de guvernare în ședința care s-a încheiat luni seara, iar acesta va fi avocatul Tasnádi István Szilárd.

Potrivit surselor, președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu au cedat UDMR postul de prefect de Cluj, în cadrul ședinței coaliției de luni seara, în ciuda opoziției liderilor PNL Cluj Daniel Buda, Emil Boc și Alin Tișe. 

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul organizației clujene a UDMR, Csoma Botond și pe viitorul prefect al Clujului, avocatul Tasnádi István Szilárd pentru a afla mai multe detalii despre această numire.

„Da, este oficial că UDMR pune prefect la Cluj, iar Tasnádi Szilárd este numele lui. Numirea oficială nu știu când va avea loc, depinde de cei de la București, de Guvern”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, deputatul Csoma Botond.

Tasnádi Szilárd susține că nu a primit nimic oficial până în acest moment, dar va fi o onoare și va lucra pentru fiecare om din județul Cluj. „Comentarii legat de acest subiect nu pot să fac, pentru că nu am primit deocamdată o informație oficială. Sunt primul pe lista UDMR pentru funcția de prefect. Dacă mutarea se va oficializa, evident că va fi o onoare, întotdeauna este o onare să muncim pentru cetățeni, dar în sens mai restrâns fiind avocat. O să mă străduiesc să îmi exercit funcția cu toată înțelepciunea pentru tot județul și pentru fiecare om din județ”, a afirmat pentru ZIUA de CLUJ, viitorul prefect de Cluj.

Tasnádi Szilárd este de meserie avocat, fiind membru al Baroului Cluj din martie 2016. El are propriul birou de avocatură. De asemenea, este membru al Comisiei de Etică și Disciplină al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

PNL Cluj, două înfrângeri într-o zi

De asemenea, PNL Cluj a mai primit o lovitură după ce a pierdut funcția de secretar general al guvernului, promisă liberalilor clujeni și care urma să fie ocupată de prefectul Mircea Abrudean. Însă premierul Cîțu le-a mai dat o țeapă clujenilor și l-a numit īn fruntea SGG pe gorjeanul Tiberiu Horațiu Gorun.

După ce a ratat a ratat funcția de secretar general al Guvernului, prefectul de Cluj Mircea Abrudean vizează în acest moment poziția de secretar general adjunct al Guvernului condus de Florin Cîțu. 

Comenteaza