Dragnea: Rectificarea va fi pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% şi în 2017, şi în 2018

Dragnea: Rectificarea va fi pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% şi în 2017, şi în 2018
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% şi în acest an, şi în 2018, a anunţat, luni seara, liderul PSD Liviu Dragnea, după o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

„Am discutat despre proiectul de buget. Vestea bună, de fapt nu e o noutate pentru noi, să respecte ţintele de deficit, sub 3% pentru anul 2018. S-a discutat şi despre rectificarea, pozitivă, care va fi pe acest an. Şi pe acest an deficitul va fi sub 3%", a spus Dragnea.

Întrebat care va fi calendarul adoptării proiectului de buget pe 2018, în condiţiile în care, conform promisiunilor, acesta trebuia finalizat cel târziu până marţi, 31 octombrie, Dragnea a spus: „Până la urmă ne asumăm noi dacă este o mică întâziere a depunerii bugetului în Parlament, dar important e ca toate măsurile pe care le-am decis să poată să fie adoptate pentru că proiectul de buget trebuie să cuprindă toate măsurile de care am vorbit şi este nevoie de procedurile guvernamentale, legale, administrative şi de transparenţă".

Dragnea a spus că proiectul de buget pe 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie.

„Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, sfârşit de noiembrie, sau în primele zile ale lunii decembrie bugetul să fie adoptat. Sigur că depinde şi de avizul de la CSAT care nu cred că o să întârzie", a spus liderul PSD.

 

Comenteaza