Dragnea ar putea reveni în PSD. Vasile Dîncu: "După ce îşi va ispăşi pedeapsa are dreptul să îşi revendice un loc în partid"

Dragnea ar putea reveni în PSD. Vasile Dîncu: "După ce îşi va ispăşi pedeapsa are dreptul să îşi revendice un loc în partid"
| Foto: GSP

Vasile Dîncu a precizat că Liviu Dragnea va putea reveni în partid după ce îşi va ispăşi pedeapsa.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a precizat  că Liviu Dragnea va putea reveni în partid după ce îşi va ispăşi pedeapsa, pentru că orice membru are acest drept.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiţie în cadrul PSD-ului de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. (...) Nu mai sunt (foştii lideri în partid - n.r.). Este o problemă care ţine, până la urmă şi de modul în care liderul de partid a ştiut să îşi construiască echipa şi şi-a respectat şi i-a respectat el pe ceilalţi din partid.

Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Naţional sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid şi i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ţine, până la urmă, şi de modul în care partidul şi-a cultivat liderul şi liderul şi-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD. 

Dîncu a precizat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu se află pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat şi acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aş vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeaşi afecţiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greşeli, dar poate că el ştie mai bine acum, a avut şi o perioadă de reflecţie şi aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele şi nu ştiu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Referindu-se la un alt lider al PSD care are probleme cu legea, respectiv Claudiu Manda, care a fost trimis în judecată într-un dosar în care europarlamentarul este acuzat că şi-a folosit funcţia politică pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, Vasile Dîncu a spus că PSD nu este instanţă de judecată şi până când nu va fi o decizie definitivă pe numele său, Manda are tot sprijinul partidului.

Liviu Dragnea a fost condamnat în 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman.

loading...
Comenteaza