Dosarul penal al lui Ponta, deschis la plângerea lui Seplecan, clasat de procurori

Dosarul penal al lui Ponta, deschis la plângerea lui Seplecan, clasat de procurori
Consilierul Judeţean Mihai Seplecan a pierdut o bătălie pe tărâm juridic cu premierul Ponta, după ce câştigase în primă instanţă un proces ce-l obliga pe şeful Executivului să organizeze alegeri la şefia CJ Cluj.

 

Mihai Seplecan, fost preşedinte interimar al CJ Cluj, pentru o scurtă perioadă de timp, a anunţat că dosarul penal nr „46/P/2015", ce-l viza pe premier a fost clasat de procurori. Dosarul fusese deschis în urma unei plângeri penale făcute de liderul liberal clujean împotriva lui Victor Ponta, sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru că Guvernul României nu a stabilit data pentru desfăşurarea alegerilor parţiale anticipate la şefia CJ Cluj. Legea prevede un termen de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor după ce funcţia de preşedinte al forului judeţean rămâne vacantă, iar acest lucru s-a întâmplat în 6 octombrie 2014, după demisia lui Horea Uioreanu, arestat la acea vreme sub acuzaţii de corupţie.

Tânărul politician liberal este foc şi pară pe procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conduşi de Tiberiu Niţu. Mihai Seplecan nu-şi poate explica decizia procurorilor Parchetului General.

Procurorul a hotărât, la data de 06.04.2015, clasarea cauzei în Dosarul nr. 46/P/2015. Adică 3 zile mai târziu după ce un judecător a hotărât să-l oblige pe Victor Ponta să respecte legile României, un procuror vine şi-i zice: "lasă, că merge şi aşa". Adică, invocând lipsa de bani, poate să fure. Că motivarea de clasare a cauzei "întrucât lipseşte vinovăţia prevăzută de lege necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale" face referire strict la suplimentarea bugetului care ar fi fost necesară în cazul realizării acestor alegeri", afirmă Mihai Seplecan.

Acesta merge mai departe şi susţine: „Numai că avem de-a face şi cu o minciună prin omisiune: PNL Cluj i-a solicitat Premierului Victor Viorel Ponta să organizeze aceste alegeri odată cu turul II al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014, tocmai pentru a nu-i da ocazia să se prevaleze de o asemenea jalnică scuză. Apoi, lipsa banilor nu poate fi invocată pentru a anula Democraţia, pentru a anula un drept al cetăţenilor Clujului".

Co-preşedintele executiv al PNL Cluj nu se lasă şi spune că va contesta ordonanţa procurorului în acest caz şi că se gândeşte la „studierea posibilităţii de a depune denunţ penal şi împotriva Procurorului General al României în cazul în care se persistă pentru a nu se pune Legea în drepturi". „Un procuror nu are drept să judece, cu atât mai mult să înfrângă decizia unui judecător", mai afirmă Mihai Seplecan.

 

 

Comenteaza