Doi directori din primăria Cluj-Napoca, numiți secretari de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Doi directori din primăria Cluj-Napoca, numiți secretari de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
| Foto: Facebook.com/Ovidiu Cîmpean

Ovidiu-Vasile Cîmpean şi Adrian Răulea au fost numiţi ca secretari de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin decizii ale premierului Nicolae Ciucă.

Înainte de aceste numiri, ministerul condus de Marcel Boloș mai avea cinci secretari de stat. Este cunoscută apropierea și relațiile strânse pe care ministrul Boloș le are cu organizațiile PNL din Ardeal.

Ovidiu Cîmpean a fost ani buni șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca și unul dintre cei mai importanți sfătuitori ai primarului Emil Boc. El a ratat la „mustață” intrarea în Parlament, la alegerile generale din 2020, fiind pe poziția cincea a Partidului Național Liberal Cluj pentru Camera Deputaților.

Cîmpean a mai fost „în cărți” și pentru funcția de prefect al Clujului în iarna lui 2021, dar, atunci, coaliția de guvernare a decis ca postul să ajungă la UDMR, iar tânărul avocat Tasnadi Istvan Szilard a fost instalat în funcție.

Adrian Răulea este director de programe la Zona Metropolitană Cluj, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanţă pentru zona metropolitană Cluj şi de identificarea oportunităţilor de finanţare pentru proiectele relevante de dezvoltare, fiind propus în funcție de organizația PNL Sibiu. 

În vârstă de 39 de ani, Răulea este sibian de origine, a terminat Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, după care şi-a continuat studiile, la Cluj-Napoca, absolvind Universitatea Tehnică.

Comenteaza