DIASPORA VOTEAZĂ: La Strasbourg, după trei ore nu se vede secţia de votare. "Şi-au bătut joc de noi" GALERIE FOTO

DIASPORA VOTEAZĂ: La Strasbourg, după trei ore nu se vede secţia de votare.
Un clujean a povestit, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ, cum se votează la Strasbourg.

VOT PREŞEDINTE 2014. Traian Mureşan locuieşte de şase ani la Strasbourg. El a mărturisit pentru ZIUA de CLUJ că la Consulatul României sunt circa 1.000 de oameni care stau la rând.

"Se pare că voi sta cam trei ore. Vin oameni de peste tot din regiune, ba chiar şi din Germania. Problema e că au deschis doar o secţie de votare, în timp ce la alegerile europarlamentare au fost două secţii, una la consulat şi alta la reprezentanţa permanentă pe lângă Consiliul Europei", a spus Mureşan.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Mureşan spune că declaraţiile pe proprie răspundere se împart în afara secţiei de votare, deşi cei mai mulţi au venit cu ele de acasă. "E voie bună, oamenii sunt dispuşi să aştepte ca să poată vota. De când am ajuns eu, 11:35, coada s-a mărit cu înca vreo 100 de oameni şi am avansat 3-5 metri. În total suntem cam 1.000. Oamenii primesc mesaje de la prieteni din Stuttgart, Paris etc. Se pare că şi acolo e dezastru", a spus clujeanul.

Traian Mureşan a spus că soţia sa este observator la secţia de votare şi i-a transmis că înăuntru lucrurile merg destul de repede, dar e mică secţia de votare. El a precizat că duminică au fost şapte ştampile, în timp ce în 2 noiembrie fuseseră doar două.

Găsiţi imagini de la Strasbourg în galeria foto.

UPDATE "După mai bine de 3 ore, oamenii încep să nu mai aibă răbdare şi pleacă acasă", spune Traian Mureşan, la ora 16.00 (a României). El a adăugat: "Stau de 3 ore şi 15 minute şi lumea spune că mai stăm 2 ore. E urât, chiar şi-au bătut joc de noi".

UPDATE 2 "Am stat 5 ore şi încă nu am ajuns. Probabil mai am 40 de minute. Murim de frig. E incredibil de organizare proastă este", a completat Traian Mureşan, corespondentul de ocazie pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza