Diana Şoşoacă, inclusă în topul celor mai nebuni și ciudați europarlamentari

Diana Şoşoacă, inclusă în topul celor mai nebuni și ciudați europarlamentari
| Foto: romanialibera.ro

Publicaţia Politico Europe, specializată pe politicile Uniunii Europene, a realizat un top al „celor mai mai nebuni, mai trăsniţi sau de-a dreptul ciudaţi europarlamentari” aleşi la sfârşitul săptămânii trecute. Lidera partidului S.O.S. România, Diana Şoşoacă, este pe listă.

Partidul S.O.S. România va avea doi europarlamentari în noul Parlament European, după ce formaţiunea a trecut pragul electoral. Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidaţi S.O.S România la Parlamentul European.

Publicaţia Politico scrie că Diana Şoşoacă este „politicianul român preferat al Rusiei”.

„În 2021, Sputnik, o instituţie media rusă de stat, a desemnat-o pe Şoşoacă politicianul anului în România. Acum, ea vine la Bruxelles. Antivaccinista a câştigat un loc în Senatul României pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor, dar de atunci a fost exclusă din acest partid şi s-a alăturat unui partid considerat chiar mai radical: S.O.S România. Şoşoacă a fost criticată pentru vizitele sale la ambasada Rusiei şi pentru că a apărat revenirea la o «Românie Mare», al cărei teritoriu ar cuprinde şi părţi din Bulgaria, Moldova şi Ucraina. Un proiect de lege din 2023 pe care l-a depus pentru a revendica suveranitatea asupra unor părţi din Ucraina a adus-o pe lista de sancţiuni a ţării”, scrie Politico despre Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă a mers, marţi, la ambasada Rusiei, la o recepţie organizată cu prilejul zilei naţionale a Rusiei (12 iunie). Ea a susţinut constant poziţia Rusiei şi a avut numeroase ieşiri împotriva Ucrainei şi a preşedintelului Volodimir Zelenski.

Comenteaza