Deputatul Sorin Moldovan: "Votul Austriei de astăzi este dezgustător, dezamăgitor și dureros!"

Deputatul Sorin Moldovan: "Votul Austriei de astăzi este dezgustător, dezamăgitor și dureros!"

Deputatul clujean Sorin Moldovan se arată dezamăgit de votul Austriei împotriva aderării României la Schengen și consideră că Statul Român trebuie să ia măsuri dure împotriva intereselor acestei țări.

Parlamentarul clujean se întreabă retoric "ce are Austria de câștigat din acest vot? Nimic!" Totuși, însă, "având în vedere relațiile vechi și apropiate pe care Austria le are cu Rusia este vizibil cine iese câștigător de pe urma votului negativ. Interesul Rusiei este să dezbine Europa. Din păcate, astăzi a reușit acest lucru", scrie Sorin Moldovan.

"Am să subliniez 3 evenimente recente care susțin ceea ce am spus:

  1. Vladimir Putin participa în 2018 la nunta ministrului de externe austriac, doamna Karin Kneissl. După ce doamna a pierdut postul de ministru a găsit un loc cald în conducerea companiei rusești Rosnef.
  2. “Declarația de neutralitate” pe care cancelarul austriac Karl Nehammer a făcut-o și o susține cu înverșunare. Și la noi în Parlament este o doamnă Șoșoacă care cerea același lucru!
  3. Cancelarul Karl Nehammer este singurul lider UE care a fost să se vadă cu Putin, la Moscova, după începerea războiului din Ucraina.

România respectă toate criteriile și cerințele pentru a fi parte a spațiului Schengen de mai bine de 10 ani!

Este foarte trist să vezi cum un singur stat aruncă la gunoi valorile și principiile de bază ale Uniunii Europene, doar pentru a face pe plac vechilor prieteni. Însă România NU VA UITA atitudinea Austriei de astăzi.

Uniunea Europeană trebuie să acționeze imediat pentru că o inacțiune ar pune în pericol unitatea și puterea întregului bloc comunitar", transmite parlamentarul Sorin Moldovan.

Comenteaza