Video Deputatul liberal Moldovan, despre coabitarea cu rivalii tradiționali de la PSD: „Niciodată nu o să fie toată lumea mulțumită”

Deputatul liberal Moldovan, despre coabitarea cu rivalii tradiționali de la PSD: „Niciodată nu o să fie toată lumea mulțumită”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Parlamentarul clujean susține că înțelegerea dintre liberali și social-democrați, pentru a forma Guvernul Ciucă, a fost singura soluție posibilă pentru a pune punct crizelor prin care trece România.

Deputatul PNL Cluj a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre cum s-a ajuns la această soluție de compromis, neezitând să trimită și câteva „săgeți” către foștii colegi de guvernare, cei de la USR.

„Nu este vorba de o alianță electorală, ci este vorba de o coaliție de guvernare formată în timpul unei crize politice. Ne confrutăm cu alte tipuri de criză și trebuia să trecem peste asta. S-a încercat refacerea coaliției cu USR, dar nu s-a putut. Aceștia au vrut să părăsească coaliția de guvernare și să dărâme propriul Guvern. Scuzele lor sunt puerile și au dat dovadă de o imaturitate politică mare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Sorin Moldovan.

Liberalul clujean a mai fost întrebat cum funcționează guvernarea cu social-democrații, foști „dușmani” tradiționali ai celor de la PNL.

„Într-o coaliție, niciodată nu o să fie toată lumea mulțumită. Nici într-un partid nu este toată lumea mulțumită. Cred totuși că s-a găsit o soluție de compromis pentru a putea trece această perioadă dificilă. Avem criză pandemică, economică și alte probleme. Era singura cale, chiar dacă ne place sau nu. Alte soluții de a face majorități nu existau. 

Referitor la alegerile anticipate, cred că nu se putea face și nu aducea nimic bun sau nou. Aduceau poate un AUR mai întărit în Parlament, un USR mult mai slăbit, un PNL cu mai puține procente, dar tot trebuia să se ajungă la o coaliție de guvernare. Nu cred că exista un partid care să ia o majoritate absolută și să reușească să facă singur un Guvern”, a explicat Moldovan.

Comenteaza