Deputatul Băltărețu, un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României în eforturile de aderare la Schengen

Deputatul Băltărețu, un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României în eforturile de aderare la Schengen

Deputatul de Cluj Viorel Băltărețu a făcut un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României în eforturile de aderare la spațiul Schengen.

Deputatul de Cluj a transmis o nouă scrisoare membrilor Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, după ce, în ultimele luni, acesta a susținut cauza României prin apeluri repetate transmise parlamentarilor olandezi, prim-ministrului și ambasadorului Țărilor de Jos în România. În scrisoare, deputatul se referă la evoluțiile recente privind poziția Guvernului olandez în chestiunea aderării României la Schengen.

"Pe de o parte, executivul de la Haga și-a actualizat perspectiva în urma celor două evaluări pozitive ale Comisiei Europene și a progreselor identificate în recentul raport MCV privind statul de drept în România. Cele două evaluări și raportul statuează în mod neechivoc că România este pe deplin pregătită să adere la zona Schengen.
Totuși, având în vedere că guvernul olandez susține că va lua în considerare opinia parlamentului pentru a-și stabili poziția finală anterior votului din Consiliul Justiție și Afaceri interne din 8 decembrie, deputatul Băltărețu amintește parlamentarilor Țărilor de Jos argumentele pentru care cauza României merită sprijinul acestora.

“Nu doar că România respectă toate exigențele tehnice a acquis-ului Schengen, dar țara noastră a demonstrat că a gestionat în manieră eficientă un număr mare de refugiați în contextul războiului din Ucraina, în același timp, asigurând securitatea granițelor Schengen.”, a scris deputatul.

În încheiere, parlamentarul român amintește că aderarea României e benefică atât românilor și companiilor românești, dar și rezilienței și competitivității economiei europene. “Un vot ‘pentru’ va fi o recunoaștere a eforturilor României în consolidarea securității interne a Uniunii și va întări relațiile bilaterale între România și Regatul Țărilor de Jos.", se arată în scrisoare.

Comenteaza