Deputata europeană Ramona Strugariu și-a deschis birou europarlamentar la Cluj

Deputata europeană Ramona Strugariu și-a deschis birou europarlamentar la Cluj
| Foto: ramona strugariu/facebook

Sâmbătă, știrea principală în Cluj-Napoca a fost inaugurarea biroului europarlamentar al deputatei Ramona Strugariu, un moment important pentru comunitatea locală și nu numai.

Biroul nou deschis în inima Clujului a fost marcat de o primă dezbatere, concentrată pe perspectivele viitorului tinerilor în oraș, în România și în întreaga Europă.

Ramona Strugariu, deputata europeană și copreședinta partidului REPER, a evidențiat importanța implicării tinerilor în procesele decizionale, subliniind că orice politică publică care îi vizează pe aceștia ar trebui discutată în prealabil cu beneficiarii direcți.

Deschiderea biroului european a fost văzută ca un început de mandat pentru Ramona Strugariu, iar prima dezbatere organizată a fost concepută ca o cafenea politică dedicată tinerilor și celor interesați de problemele societății într-o perioadă caracterizată de schimbări profunde.

Ramona Strugariu a subliniat că dezbaterea din Cluj face parte dintr-o serie lungă de întâlniri pe care intenționează să le organizeze, dorind să aducă la aceeași masă toate partidele politice, cu excepția extremiștilor, pentru a contura împreună idei privind dezvoltarea comunitară și soluțiile pentru problemele existente.

"Venirea mea la Cluj reprezintă un început de mandat, nu un final", a declarat europarlamentarul Ramona Strugariu, subliniind determinarea sa de a lucra în continuare pentru binele comunității și pentru crearea unui viitor mai bun pentru tineri. Astfel, biroul european de la Cluj-Napoca va deveni o platformă crucială pentru implicarea civică și dezbaterea problemelor importante ale societății, sub îndrumarea și lideriatul deputatei Ramona Strugariu.

„Cred că Clujul e un spaţiu care are nevoie de dezbatere europarlamentară şi de soluţii europene. Şi, în acelaşi timp, are nişte categorii de oameni şi mă gândesc în special la oamenii tineri, pentru că e şi subiectul dezbaterii de astăzi, care în primul rând au nevoie de răspunsuri legat de locuire, legat de ce înseamnă verde, ce înseamnă digital, cum îşi orientează carierele profesionale şi sunt deschisă pentru a contribui la aceste răspunsuri, pentru că reprezintă o soluţie comună, nu trebuie să vină unilateral.

Pe de altă parte, apropo de comunităţi, de oameni, dacă sunt modele de urmat în România şi modele chiar pentru Europa, Clujul e o comunitate care spune mult şi cred că e vremea să arătăm până la urmă că România poate să îşi construiască un model comunitar puternic, dincolo de un proiect de ţară”, a declarat Ramona Strugariu, cu ocazia deschiderii biroului de europarlamentar din Cluj-Napoca.

Comenteaza