Deputat de Cluj, în Parlament: „Le transmit tovarăşilor din Epoca de Aur că avem o vorbă în Ardeal: Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas”

Deputat de Cluj, în Parlament: „Le transmit tovarăşilor din Epoca de Aur că avem o vorbă în Ardeal: Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas”

Este vorba de liderul deputaţilor UDMR, clujeanul Csoma Botond, care l-a apărat, luni, la „Ora Guvernului”, pe ministrul Sportului Eduard Novak, spunând că este mai uşor să cauţi nod în papură, decât să aduci critici constructive.

George Axinia, din partea grupului AUR, a declarat că Novak va rămâne drept ministrul care a transformat „sportul într-o platformă de promovare a ideilor iredentiste maghiare". "Aţi transportat domeniul într-un focar de tensiune în societate şi l-aţi subordodat intereselor UDMR, respectiv intereselor Guvernului de la Budapesta. Aţi dovedit că nu ştiti ce înseamnă fair-play-ul, spiritul de echipă, este clar că tot ce faceţi este împotriva României şi a românilor. Este limpede că trebuie să vă daţi demisia”.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a avut câteva replici tăioase pentru cei de la AUR.

"Miniştrii UDMR nu au dat niciodată bir cu fugiţii, au venit să dea explicaţii mereu. E mai uşor să cauţi nod în papură, decât să vii cu critici constructive. Ar trebui să preţuim faptul că avem un ministru campion olimpic, nu să începem cu atacuri de natură personală şi etnică. Cred că avem o problemă sistemică, una managerială, putem vedea în ultimii 15 ani că nu mai obţinem medalii.Nu cred că avem copii mai puţin talentaţi sau am devenit mai leneşi.

UDMR şi-a asumat să avem un sport comunitar un sport de performanţă şi trebuie să ne axăm pe aceste probleme. Dacă nu îl chema Novak şi avea un nume de rezonanţă latinîă, ca să zic aşa, se mai punea problema că şi-a premiat tatăl? Nu trebuie să avem aşa zisa discuţie despre moralitate. Le transmit tovarăşilor din Epoca de Aur că avem o vorbă în Ardeal: Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas. Doamne ajută", a transmis Botond, potrivit news.ro.

Un alt deputat AUR, Dan Tănasă, a continuat în aceeaşi notă, afirmând că ministrului ar trebui să meargă cu steagul secuiesc şi imnul Ungariei la Budapesta.

„Adevărul din spatele mânărelii de la hochei este următorul: aţi înfiinţat în Harghita şi Covasna cluburi mici să puneţi mâna pe federaţie. dacă aţi văzut că nu reuşiti, aţi intervenit şi călcaţi cu bocancii hocheiul românesc. Ce faceţi acolo este inacceptabil. Tot de numele dumneavoastră se leagă steagul secuiesc şi nenumărate scandări iredentist şovine pe stadioanele din România. Să vă fie ruşine cu steagul secuiesc şi cu imnul Ungariei pe stadioanele de fotbal şi de hochei din România. Să mergeţi cu ele la Budapesta. Pe stadioanele din România trebuie să încurajaţi sportivitatea, Nu să exprimaţi personalitatea dumneavoastră retrogradă. Să vă fie ruşine. Demisia!”, a spus Tănasă.

Ministrul Novak a răspuns la final interpelărilor deputaţilor.

După ce deputatul USR Cristian Brian a afirmat că Novak a primit 75.000 de euro, ministrul a răspuns: „Niciodată nu am luat 75.000 de euro, este tot o minciună a sindicatului. Aveţi extras de cont? Nu. Atunci, vă rog”.

Comenteaza