Deplasările lui Iohannis la început de an: Bruxelles, Chişinău, Berlin, Paris. Când va urma o vizită în SUA

Deplasările lui Iohannis la început de an: Bruxelles, Chişinău, Berlin, Paris. Când va urma o vizită în SUA
În primele luni ale anului, preşedintele Klaus Iohannis va efectua vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, a declarat luni prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al şefului statului.

El a precizat că deplasarea la Bruxelles, de la începutului lui ianuarie, va avea "o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană". Tot în această lună va avea loc şi vizita în Republica Moldova.

"Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă", a mai spus Ungureanu.

De asemenea, senatorul PNL a menţionat că în prima parte a lunii februarie va fi reuniunea Consiliului European, dar şi o serie de vizite bilaterale între care la Berlin şi Paris "la care se lucrează", scrie Mediafax.

El a menţionat că o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la "momentul potrivit".

"Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă", a mai declarat fostul premier.

Ungureanu a menţionat că funcţia deţinută de consilier personal al lui Iohannis este una onorifică şi va rămâne cu calitatea de senator şi de prim-vicepreşedinte PNL.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza