Decizie importantă în PNL. Liderii de filiale, obligaţi să candideze la şefia CJ sau la primăria municipiului reşedinţă de judeţ / Care este situația la Cluj

Decizie importantă în PNL. Liderii de filiale, obligaţi să candideze la şefia CJ sau la primăria municipiului reşedinţă de judeţ / Care este situația la Cluj
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Liderii de filiale liberale din țară vor fi obligaţi să candideze fie la şefia Consiliului Judeţean, fie la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar cei care obţin scor sub cel al filialei pierd susţinerea politică pentru eventuala candidatură la parlamentare, conform unei decizii luate de Biroul Politic al PNL.

De asemenea, o altă decizia luată de Biroul Politic al PNL impune dizolvarea conducerile filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare, scrie news.ro.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor, în şedinţa partidului în care au fost luate aceste decizii, că reuşita liberalilor în alegeri depinde de organizare şi atitudine. ”Fraţilor, ori ne ridicăm şi câştigăm toţi. Ori pierdem şi pierdem toţi. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, a spus Ciucă.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, pentru a afla mai multe detalii despre decizia luată de conducerea liberalilor.

Este o chestiune cât se poate de normală ca președintele de organizație să-și asume o candidatură fie la județ fie la municipiul reședință de județ, acolo unde nu sunt candidații validați până acum sau nu sunt candidați în funcție. În această logică trebuie să fie citită această decizie a partidului. Sunt 17 organizații  în țară unde avem președinți de Consilii Județene de la PNL, iar la restul nu. Deci, decizia se aplică unde nu există președinți de CJ sau primari liberali în funcții.

Legat de candidaturile domnilor Boc și Tișe, vom face comunicările la momentul oportun. Eu îmi doresc un nou mandat de europarlamentar. Cred că experiența acumulată îmi permite acest lucru. Vedem cât de multe probleme sunt în spațiul public legat de această Politică Agricolă Comună care pare a fi destul de complicat de implementat în teren. Cu experiența pe care o am din teren și Parlament aș putea să aduc un plus valoare în activitatea aceasta a Parlamentului European”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean a comentat și decizia de dizolvare a conducerilor filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

În vechiul partid era o chestiune asumată. Cei care erau întotdeauna pe ultimele locuri plecau din structurile de conducere. Este o chestiune normală, astfel încât fiecare organizație să-și mobilizeze eforturile și capacitatea de a face performanță la orice tip de alegeri. Acest lucru se va întâmpla la fiecare tip de alegeri pe care îl avem. Este o măsură de a dinamiza organizațiile care bălteau undeva în jur de 10-15%. Eu am emoții la Cluj dacă voi fi între primele trei organizații din țară. Asta este preocuparea mea -  Buda.”
Comenteaza