De data asta Simion neagă! Liderul AUR: „Este exclus să fi avut vreo discuție cu Mugur Isărescu pentru candidatura la prezidențiale”

De data asta Simion neagă! Liderul AUR: „Este exclus să fi avut vreo discuție cu Mugur Isărescu pentru candidatura la prezidențiale”
| Foto: Facebook.com/George Simion

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a respins, miercuri, informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi avut discuţii cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pentru a-i propune să candideze la alegerile prezidenţiale din partea partidului.

După ce, în urmă cu o zi, George Simion a spus că nu poate confirma sau infirma această informație, acum liderul AUR vine cu un răspuns categoric.

"Nu, este exclus să fi avut vreo discuţie cu Mugur Isărescu pentru funcţia de candidat la prezidenţiale. Sunt nişte ştiri care răspândesc minciuni", a susţinut Simion, într-o conferinţă de presă.

Mugur Isărescu, în vârstă de 74 de ani, este la conducerea BNR din 1990, iar mandatul său va expira în octombrie 2024. Întrebat în aprilie dacă mai doreşte un mandat de guvernator al BNR, Isărescu nu a exclus această variantă.

Isărescu a fost candidatul CDR la alegerile prezidențiale din 2000, când Ion Iliescu (PSD) și Corneliu Vadim Tudor (PRM) s-au calificat în turul al doilea. Mugur Isărescu s-a plasat pe locul 4, obținând 9, 5% iar Theodor Stolojan, candidatul PNL, 11,7%.

Comenteaza