Video De ce s-a filmat Boc în Piața Mihai Viteazu când și-a anunțat candidatura la Primărie. Ce promisiuni le face clujenilor

De ce s-a filmat Boc în Piața Mihai Viteazu când și-a anunțat candidatura la Primărie. Ce promisiuni le face clujenilor

Emil Boc și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca, la alegerile locale din 9 iunie 2024, într-un LIVE pe Facebook filmat în Piața Mihai Viteazu din oraș.

Primarul a transmis că face acest lucru pentru ca locuitorii orașului să afle direct de la el decizia de a candida pentru un nou mandat. Emil Boc a spus că nu i-a fost ușor să ia aceast decizie și a recunoscut că a primit invitația de a merge la Bruxelles, în Parlamentul European, dar a refuzat-o. A mai spus și că i s-a propus, în urmă cu câțiva ani, să fie judecător la Curtea Constituțională a României, dar spune că parcă nu „l-a tras inima”.

„Da, voi candida pentru încă un mandat de primar al Clujului! Voi candida în primul rând pentru a continua lucrurile bune pe care le-am făcut împreună aici la Cluj. În al doilea rând, voi candida să menținem Clujul pe primul loc în materie de calitate a vieții. Știu că nu e totul perfect la Cluj, dar ne-am făcut un loc frumos aici pe pământ. Obiectivul meu este ca, împreună cu dumneavoastră, să facem în continuare din Cluj acel loc frumos în care cu toții să ne simțit acasă.

Al treilea argument pentru care candidez este ca fiecare clujean să aibă dreptul, șansa, să aleagă să rămână la Cluj. De asemenea, candidez pentru a duce la nivelul următor mândria de a fi clujean. Un alt argument pentru care candidez este pentru a pregăti Clujul viitorului, Clujul pentru anii 2030 și 2050", a spus Emil Boc, enumerând c\teva proiecte la care s-a lucrat foarte mulți ani și care sunt aproape să treacă la faza de implementare: concectarea Clujului la autostradă, Spitalul Regional de Urgență, metroul, Centura metropolitană, Trenul metropolitan și pasajul de la Tăietura Turcului.

xxx

"Nu mi-a fost ușor să iau această decizie, dar în egală măsură am luat-o cu inima deschisă și atât de simplu. Recunosc că am avut invitația de a merge la Bruxelles, în Parlamentul European, și îi mulțumesc domnului președinte PNL Nicolae Ciucă pentru invitația pe care mi-a adresat-o și pentru această șansă și onoare de a reprezenta România în Parlamentul de la Bruxelles. Acum câțiva ani, de asemenea, am avut plăcerea de a fi invitat să fiu judecător la Curtea Constituțională, la București.

Dar, de fiecare dată, ceva nu te atrage, ceva nu te lasă să pleci... Este acel lucru pe care, cum spunem noi, românii, nu te trage inima, nu te lasă inima să faci un lucru pe care nu îl simți. Singurul lucru pe care îl simt cu adevărat că mă reprezintă, și chiar dacă lucrez împreună cu colegii mei de dimineața până seara, șapte zile din șapte, îl fac cu plăcere și nu simt oboseala pentru că fac ceea ce îmi place. Și de aceea am decis să rămân la Cluj împreună cu dumneavoastră, să construim această mare echipă a Clujului cu care să mergem mai departe.   

Puteam să aleg, din multe motive, alt loc de vă anunța acest mesaj, altul decât Piața Mihai Viteazu (...), dar am ales aici, acest loc oarceum de suflet și sfânt al clujenilor. De ce plăcut? Pentru că vedeți această simfonie a lalelelor. De ce sfânt? Pentru că este Piața Mihai Viteazu. Avem statuia lui Mihai Viteazu aici, în inima Clujului, un Mihai Viteazu care a contribuit decisiv la ceea ce a reprezentat, reprezintă și va reprezenta națiunea română pentru eternitate.

Știu o poveste extraordinară de la președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, despre Mihai Viteazu. În anii de sub dominația Imperiului Habsburgic, când îl aveam pe împăratul Franz Joseph, românii din Transilvania aveau în casă tabloul lui Mihai Viteazu pe perete și, când un țăran a fost întrebat de ce, pentru că era obligatoriu să ai tabloul lui Franz Joseph, a arătat că pe cealaltă parte era chipul împăratului, iar pe cealaltă parte era chipul lui Mihai Viteazu.

Ce vreau să spun cu asta? Că românii din Transilvania nu l-au uitat pe Mihai Viteazu. Chiar nu erau recunoscuți ca națiune, ei aveau conștiința unei națiuni, aveau conștiința primului român care i-a unit pe toți români într-un singur stat. De aceea, Mihai Viteazu este atât de important pentru conștiința națională a românilor și pentru ardeleni, a declarat Emil Boc. 

"Împreună, am reușit să schimbăm în bine orașul nostru și să fim mândri că suntem clujeni. Singur, poți să faci atât de puțin, ÎMPREUNĂ putem face atât de mult”, a spus edilul, care i-a îndemnat pe clujeni să iasă la VOT la toate alegerile ce vor avea loc în acest an - locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare.

În ceea ce privește viitoarele proiecte pentru Cluj, Emil Boc a menționat:

"E important să avem o dezvoltare policentrică în interiorul orașului și o dezvoltare metropolitantă există și integrată în afara orașului. Eu am lucrat și la proiectelor ce duc și la dezvoltarea ariei metropolitane, de a folosi inclusiv trenul metropolitan de a dezvolta spațiul de locuire și de loc de muncă, arie care să ducă Clujul la nivelul următor. Centura metropolitană, metrou, legătura cu autostrada, spitalul regional, acestea nu țin doar de Cluj-Napoca, puteau să nu mă intereseze. Iar în interior să facem școli și grădinițe și în Dâmbu Rotund sau Între Lacuri, să modernizăm Expo Transilvania, să modernizăm până la capăt și partea din Mărăști, să începem în Borhanci HUB-ul educațional, să creăm școala din Bună Ziua, să ducem în oraș acel oraș de 15 minute, să construim Soporul. Asta puteam să o facem doar dacă lucrăm împreună", a mai spus Boc. 

Emil Boc are 57 de ani. S-a născut la 6 septembrie 1966, în Răchițele, județul Cluj. A fost ales pentru prima dată primar al Clujului în anul 2004. La alegerile locale din 2008, Emil Boc a fost reales în funcția de primar, la fel și în 2012, în 2016 și 2020, când a fost votat de aproape 75% dintre clujeni. Emil Boc a fost numit prim-ministru al României în 2008 și a condus Guvernul între 22 decembrie 2008 și 6 februarie 2012.

Comenteaza