Daniel Buda vrea un nou mandat în "linia întâi a războiului". Concurența e mare, iar decizia, la București

Daniel Buda vrea un nou mandat în "linia întâi a războiului". Concurența e mare, iar decizia, la București
| Foto: Facebook/Daniel Buda

Liderul PNL Cluj dorește își păstreze poziția în Parlamentul European (PE), dar mai e mult până departe. "Va fi o decizie a partidului".

Daniel Buda a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Cluj, că vrea un nou mandat în PE, însă așteaptă decizia partidului, care va hotărî care este cea mai bună formulă pentru a obține succesul.

"Mi-am exprimat intenția și dorința de a-mi continua activitatea în PE. Va fi o decizie a partidului, care se va lua la momentul potrivit. Acesta decide care va fi locul, dacă voi fi sau nu pe listă. Va fi un mecanism de evaluare a activităților, a potențialului pe care îl avem fiecare. Nu discutăm aici de Daniel Buda", a transmis europarlamentarul PNL.

Alegerile europarlamentare din 2019 constituie următoarea luptă din războiul PSD - opoziție, iar aceasta nu poate fi câștigată decât cu candiadați puternici și capabili să reprezinte interesele României, a mai spus Daniel Buda.

"Îmi doresc ca PNL să aibă o listă consistentă de candidați pentru europarlamentare. Trebuie să vedem aceste alegeri europarlamentare ca fiind o pregătire a alegerilor prezidențiale, extrem de importante. Este foarte important ce garnitură europarlamentară va trimite România, e nevoie de oameni capabili să reprezinte interesele țării, deoarece acolo e linia întâi a războiului".

Orban, Blaga și Antonescu, în fruntea listelor PNL la europarlamentare?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu”. Liderul PNL a anunţat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Buşoi, Mircea Hava, Daniel Buda şi alţi liberali.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează.

Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut pentru că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu, că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal. Alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului”, a afirmat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Orban, Blaga şi Antonescu, liderul PNL a susţinut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul. Acesta a susţinut că până în prezent Antonescu nu s-a înscris pentru candidatura la alegerile europarlamentare, însă mai are timp până în 1 octombrie.

Despre Blaga, Orban a precizat că nu şi-a exprimat încă dorinţa de a candida, dar ar reprezenta o candidatură puternică. „În măsura în care va candida, este o candidatură puternică pe care eu o privesc cu ochi buni”, a conchis Orban, precizând că, deşi PNL are 28-30% în sondaje, „nu se îmbată cu apă rece”, alegerile pentru europarlamentare fiind unele "ciudate".

Comenteaza