Video Daniel Buda: „Nu există niciun motiv ca Austria să se opună intrării României în Schengen”

Daniel Buda: „Nu există niciun motiv ca Austria să se opună intrării României în Schengen”

Potrivit ultimelor informații, în acest moment doar Austria se mai opune aderărarii României la spațiul Schengen, în condițiile în care s-au făcut eforturi diplomatice și de lobby considerabile pentru a elimina și opoziția Olandei și a Suediei.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre motivele „poziției” Austriei în ceea ce privește țara noastră.

„Rămâne această problemă a migranților, dar aceștia nu trec prin România, ci prin Ungaria către Austria. Într-adevăr sunt niște probleme legate de politica de azil la nivelul Uniunii Europene. Comisia Europeană, care își dorește foarte mult prezența noastră în spațiul Schengen, a venit cu un pachet de măsuri ce permite gestionarea fluxurilor de migranți.

În momentul de față nu există niciun motiv care să stea în picioare și să determine poziția Austriei de a se opune intrării României în spațiul Schengen, decât pur și simplu motive de interese politice. Avem o comunitate foarte mare de români în Austria și contribuie din plin la prosperitatea acestei țări.

De asemenea, trei sferturi din transilvăneni își fac concediile în Austria. Să nu uităm și că avem relații economice foarte apropiate cu ei: fie că discutăm de sistemul de asigurări, de zona bancară sau cea de exploatare a lemnului. Este al doilea investitor al României, iar dacă aveau rezerve față de noi n-ar mai fi atât de prezenți la noi în țară”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

„Președintele austriac a spus foarte clar că nu va îmbunătăți cu nimic gestionarea migrației în Austria faptul că România va fi ținută în spațiul Schengen. Este foarte corect, pentru că nu noi am generat acest flux de migranți”, a adăugat eurodeputatul clujean.

Comenteaza