Daniel Buda, locul 9 pe lista PSD-PNL la europarlamentare: „Voi continua să reprezint interesele României la nivel european” / Realizările actualului mandat

Daniel Buda, locul 9 pe lista PSD-PNL la europarlamentare: „Voi continua să reprezint interesele României la nivel european” / Realizările actualului mandat
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Clujeanul Daniel Buda (PNL/PPE) candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 9 iunie 2024.

Listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor au fost depuse, vineri, la Biroul Electoral Central de către liderii celor două partide.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj și europarlamentar PNL/PPE, se regăsește pe poziția a 9-a pe lista depusă la BEC de liderii coaliției. Din punct de vedere al eligibilității, liderul liberalilor clujeni poate fi sigur de un nou mandat.

Am depus candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European!

Voi continua să reprezint interesele României la nivel european. Voi lupta mai departe astfel încât fermierii români să beneficieze de condiții echitabile și de subvenții egale cu cele ale fermierilor din statele vestice. De asemenea, voi continua să îmi dedic eforturile în Comisia de Dezvoltare Regională, susținând o finanțare adecvată pentru politica de coeziune post-2027.

În actualul mandat am reușit:

• Să impun obligația statelor membre de a aloca minim 10% ca sprijin redistributiv suplimentar pentru fermierii mici si mijlocii.
• Am solicitat un sprijin complementar pentru venit majorat de la 2% la 3% pentru tinerii fermieri în vederea stimulării reînnoirii generaționale, și am reușit să obțin cei 3% ca ajutor suplimentar obligatoriu din suma pachetului financiar anual al plăților directe.
• Am propus și am izbutit să schimb limita superioară de vârstă a tânărului fermier de la 40 la 45 de ani.
• Alături de colegul Dan Motreanu am asigurat că, în cazul adoptării de noi reguli europene privind produsele de protecție ale plantelor, România este exceptată voluntar de la țintele de reducere suplimentară.
• Am solicitat o evaluare științifică a populațiilor de carnivore mari și a impactului acestora asupra activităților umane, subliniind problemele cu care se confruntă fermierii, și necesitatea implementării unor măsuri eficiente, inclusiv despăgubiri echitabile.
• În calitate de raportor al EPP am eliminat orice interdicție privind transportul animalelor vii, inclusiv spre țările terțe, asigurând continuitatea activității pentru fermierii români, și protejându-i de faliment.
• În calitate de raportor în Comisia de Agricultură am luptat pentru etichetarea obligatorie a țării de origine pentru miere, în funcție de greutate, o măsură concretă pentru combaterea fraudei alimentare și pentru protejarea apiculturii românești”, a transmis Daniel Buda.

 

Comenteaza