Daniel Buda, întâlnire cu ministrul Agriculturii din Rep. Moldova: „Front comun în lupta cu importurile de cereale din Ucraina”

Întâlnirea celor doi oficiali a fost dedicată dezbaterii și provocărilor pe care criza exporturilor cerealelor din Ucraina le aduce în prim plan.

Europarlamentarul clujean susține că această criză a cerealelor a adus România și Rep. Moldova într-un moment dificil, dar lucrând împreună se poate depăși această provocare și construi un viitor mai sigur pentru sectorul agricol și pentru relațiile bilaterale dintre cele două țări.

Front comun pentru agricultura Moldovei și României în lupta cu importurile masive de cereale din Ucraina!

Astăzi (miercuri - n.red.), la Bruxelles, m-am întâlnit cu ministrul agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea și doamna ambasador a Moldovei pe lângă UE. Întâlnirea a fost dedicată dezbaterii și provocărilor pe care criza exporturilor cerealelor din Ucraina le aduce în prim plan.

Cu toții suntem conștienți de provocările majore pe care le implică această situație. Cantitățile imense de cereale exportate din Ucraina afectează grav fermierii noștri și stabilitatea sectorului agricol din regiune. Această presiune amenință nu numai prosperitatea fermierilor noștri, ci și securitatea alimentară a țărilor noastre.

Am avut discuții constructive despre modalitățile în care putem gestiona această criză și a venit momentul să luăm măsuri ferme pentru a sprijini fermierii noștri. În acest context, am exprimat sprijinul nostru pentru fermierii din Moldova și am subliniat necesitatea unei colaborări strânse între sectoarele agricole din România și Moldova. Suntem convinși că putem dezvolta sinergii și soluții comune pentru a depăși această criză și pentru a promova dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în ambele țări, în vremuri marcate de provocări din toate direcțiile.

Văd această întâlnire ca pe un pas important către stabilitatea unor relații bilaterale mai puternice între România, Moldova și întreaga Uniune Europeană. Criza cerealelor ne-a adus împreună într-un moment dificil, dar suntem hotărâți să lucram împreună pentru a depăși această provocare și pentru a construi un viitor mai sigur pentru sectorul agricol și pentru relațiile noastre bilaterale”, a transmis Daniel Buda.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza