Video Daniel Buda, despre războiul din Israel: „Liderii Hamas au fost la Moscova și au creionat cu Putin acest conflict”

Daniel Buda, despre războiul din Israel: „Liderii Hamas au fost la Moscova și au creionat cu Putin acest conflict”
| Foto: European Union 2022 - Source: EP

Conflictul militar dintre Israel și gruparea teroristă Hamas se intensifică pe zi ce trece, iar numărul victimelor continuă să crească.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE, despre războiul Israel - Hamas, precizând că Uniunea Europeană a reacționat rapid în acest sens și s-a poziționat în sprijinirea Israelului.

Din păcate, suntem într-o situație destul de delicată cu acest al doilea mare front deschis la nivel internațional. Este bine de știut că liderii Hamas au fost înainte de deschiderea acestui conflict la Moscova, acolo unde împreună cu Putin au creionat pașii în acest sens. Au încercat să slăbească forțele internționale în ceea ce privește sprijinirea Ucrainei. Conflictul a escaladat foarte mult. În regiunea respectivă asistăm la un adevărat război.

Vedem că sunt situații dificile de gestionat. Acest conflict mocnește de multă vreme. Are o istorie îndelungată. Totuși, nimic nu poate fi justificat prin ceea ce a făcut Hamas. Uniunea Europeană a reacționat foarte rapid și s-a poziționat în sprijinirea Israelului. Populația civilă din Fâșia Gaza nu trebuie să aibă de suferit. Războiul din Israel nu cred că se va termina curând. Doamne ferește ca acest conflict să nu se extindă în zona respectivă.

Așa cum vedem poziționări ale statelor de o parte și de alta, putem avea de-a face și cu un conflict armat din partea unor state vecine. Unii specialiști au asemănat acest incident cu uciderea prințului de la Sarajevo, care a declanșat primul război mondial. Să sperăm că forțele politice sunt suficient ancorate în realitatea din teren și vor găsi resursele necesare pentru prevenirea acestui conflict în alte zone”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza