Video Daniel Buda, despre ping-pong-ul PSD-PNL pe majorarea pensiilor: „Până la urmă va fi o chestiune de mijloc”

Daniel Buda, despre ping-pong-ul PSD-PNL pe majorarea pensiilor: „Până la urmă va fi o chestiune de mijloc”

Eurodeputatul clujean consideră că cel mai important aspect în această problemă este ca, prin decizia luată de coaliția de guvernare, populația să nu își piardă puterea de cumpărare a bunurilor de larg consum.

PSD și PNL încă nu reușesc să ajungă la un consens în ceea ce privește majorarea pensiilor. Social-democrații pledează pentru o majorare cu 11,92% doar pentru pensiile mici de 1.500 de lei și acordarea unor ajutoare sociale timp de trei luni pentru toate categoriile defavorizate.

De partea cealaltă, liberalii vor o majorare cu 15% pentru toate pensiile, dar fără să fie acordate alte ajutoare sociale. Daniel Buda, care este și președinte PNL Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect:

„Ideea este în felul următor. Aici plecăm de la un obiectiv comun, iar acela este de a asigura resursele financiare necesare pentru cetățeni. Din nefericire, pensionarii sunt cei mai afectați de această creștere a prețurilor. Putem merge pe varianta de creștere cu 15% pe care am propus-o noi pentru că o apreciem ca fiind oarecum predictibilă și din acest motiv mergem pe această formulă.

Totuși, vedem că PSD vine cu o altă formulă de calcul. Până la urmă va fi o chestiune de mijloc. Este important ca noi să venim cu aceste forme de sprijin financiar pentru populație, astfel încât populația să nu își piardă puterea de cumpărare a bunurilor de larg consum. Acesta este obiectivul nostru.

Că o să fie 11%, 14% sau 15%, este o chestiune care încă se discută. Vedem ce ne vor spune calculele financiare într-un final. Vă garantăm că această coaliție de guvernare va pune pe masă cea mai bună soluție pentru români. Acest lucru este cel mai important pentru noi toți până la urmă”, a explicat Buda.

Comenteaza