Video Daniel Buda, concluzii după vizita premierului în capitala Transilvaniei: „A setat viitorul Clujului la cei mai înalți parametri”

Daniel Buda, concluzii după vizita premierului în capitala Transilvaniei: „A setat viitorul Clujului la cei mai înalți parametri”

Premierul Ludovic Orban și trei miniștri s-au aflat, marți în județul Cluj.

Din delegația care l-a însoțit pe premier au făcut parte ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros și europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj. 

„Vizita premierului Ludovic Orban a fost extrem de importantă. Proiectele pentru dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca, a județului Cluj și a întregii regiuni trebuie să aibă suportul guvernamental”, a declarat la ZIUA LIVE, Daniel Buda (VIDEO la finalul articolului).

Acesta a menționat semnarea contractului pentru încă 30 km din Autostrada Transilvania și spune că în aproximativ trei ani se va putea circula pe această porțiune,  între Nădășelu și Zimbor.

„Un alt proiect important pentru municipiul Cluj-Napoca este metroul, care a primit girul din partea premierului Orban. Astfel, cei 16 km de metrou sunt în linie dreaptă. De asemenea, centura metropolitană a Clujului are o valoare de aproximativ 140 de milioane de euro, fonduri europene pe care am reușit să le atragem. Faza este avansată și sperăm să începem construcția cât mai repede. Avem nevoie de investiții și în zona trenului metropolitan, deoarece este important să creăm facilități de mobilitate a cetățenilor între localități și între locurile de muncă”, a precizat liderul PNL Cluj.

El a mai vorbit despre proiectul Spitalului Regional de Urgență din Florești, care este în „linie dreaptă” și va deveni cât mai repede „realizabil”.

„La Câmpia Turzii am semnat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Cluj – Primăria Turda – Primăria Câmpia Turzii pentru ceea ce înseamnă atragerea fondurilor în vederea construirii centurii ocolitoare pentru cele două orașe.

Această vizită a setat viitorul Clujului la cei mai înalți parametri și sunt absolut convins că toate aceste obiective pe care ni le-am asumat vor deveni realitate, iar viața clujenilor în mod cert se va schimba în bine”, a conchis Daniel Buda.

Comenteaza