Daniel Buda: ”CCR și-a depășit în mod clar atribuțiile”

Daniel Buda: ”CCR și-a depășit în mod clar atribuțiile”

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda critică decizia Curții Constituționale referitoare la conflictul dintre Președintele României și Parlament.

”Este pentru prima dată în istoria României când atribuțiile constituționale ale președintelui sunt atât de grav încălcate de către cei care ar trebui să fie garanți ai mecanismelor și ai statului de drept. Niciun articol, literă sau virgulă nu poate interzice președintelui României să își exercite atribuțiile constituționale. Este inadmisibil ca într-un stat din Uniunea Europeană, o instituție a țării să interfereze cu voința poporului român.

Decizia CCR nu face altceva decât să amâne asigurarea unei stabilități care să înlăture derapajele Guvernării PSD în domenii precum absorbția fondurilor europene, infrastructura, educația, sănătatea, mediul, care au fost abandonate de Guvernarea socialistă”, a precizat Daniel Budda.

Curtea Constituţională a stabilit astăzi că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier.

Potrivit sesizării, care a fost depusă de Marcel Ciolacu - președinte al Camerei Deputaților și de Titus Corlățean - președinte interimar al Senatului, conflictul constă în "exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru".

Comenteaza