Video Daniel Buda: „Avem 3,65 de miliarde de euro previzionați, bani europeni, care sigur vor veni la Cluj”

Daniel Buda: „Avem 3,65 de miliarde de euro previzionați, bani europeni, care sigur vor veni la Cluj”

Europarlamentarul Daniel Buda transmite că peste 3 miliarde de euro din bani europeni se vor regăsi în finanțarea unor obiective de investiții pentru județul Cluj în următorii ani.

Liderul PNL Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și despre ce investiții va beneficia județul Cluj.

„Foarte puțină lume știe, dar avem 3,65 de miliarde de euro previzionați în Planul Național de Redresare și Reziliență, adică din bani europeni, care sigur vor veni la Cluj. Banii se vor regăsi în finanțarea unor obiective de investiții extrem de importante pentru Cluj, fie că vorbim despre Trenul Metropolitan, de centura metropolitană, de proiectul metroului care stârnea zâmbete acum câțiva ani.

Mai putem vorbi despre Spitalul Regional de Urgență sau de ceea ce înseamnă Aeroportul din Cluj, unde sunt finanțări prinse pentru dezvoltarea, modernizarea și în același timp pentru creșterea capacității de operare a aeroportului. De asemenea, mai este lărgirea căii Baciului la 4 benzi sau legătura Clujului cu Autostrada Transilvania”, a declarat la ZIUA LIVE Daniel Buda.

Europarlamentarul a menționat că, aceste lucruri nu sunt promisiuni, ci sunt realități pentru că proiectele s-au pornit deja și nu pot fi întoarse din drum.

„Aceste lucruri trebuie să fie urmărite în implementarea lor. Pentru că este campanie electorală, avem o garnitură de oameni pregătiți pentru a urmări implementarea acestor obiective la nivelul Clujului astfel încât aceste obiective să fie într-un ritm susținut și ele să devină realitate în scurt timp.

Îi îndemn pe clujeni să fie atenți la votul din 6 decembrie, pentru că acest vot nu se dă pe 4 ani de zile, ci eu cred că se dă pentru următorii 8 ani de zile, care să fie de bunăstare și doar așa putem crește din punct de vedere economic”, a precizat liderul liberalilor clujeni.

Danie Buda a mai spus că, singurul partid care este capabil să susțină aceste investiții este PNL.

Comenteaza