Dăncilă, indicații de ultimă oră pentru Iohannis. Ce îi cere să facă la summitul UE din Sibiu

Dăncilă, indicații de ultimă oră pentru Iohannis. Ce îi cere să facă la summitul UE din Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis, două sarcini pentru summitul de la Sibiu. 

Premierul Viorica Dăncilă, a spus, în ședința de Guvern, de miercuri, că încă mai încearcă să aibă o relație instituțională corectă cu președintele Klaus Iohannis. 

"Am încercat să construiesc o relație normală cu o instituție a statului român pentru beneficiul României și al românilor. Acest lucru nu a fost o rugăminte, a fost un gest de normalitate. Văd realitatea, văd că interesul personal, interesul electoral al președintelui Iohannis este cel care contează. Îi solicit domnului președinte Iohannis ca în cadrul Summit-ului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la Spațiul Schengen și încetarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru că orice reuniune trebuie să aibă un rezultat concret pentru cetățeni. În rezultatele acestui Summit trebuie să se regăsească și interesele României și ale românilor", a spus premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea ședinței de Guvern.

La summitul care va avea loc joi la Sibiu, vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani. Evenimentul este găzduit de preşedintele Klaus Iohannis și prezidat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summit. Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment, unde vor fi întâlniri numai în format de Consiliu European, astfel că România va fi reprezentată de şeful statului. 

Comenteaza