Dan Barna: „Moțiunea de cenzură a PSD are șanse să treacă, dacă social-democrații o și votează” / „Amenințările lui Cîțu sunt ridicole”

Dan Barna: „Moțiunea de cenzură a PSD are șanse să treacă, dacă social-democrații o și votează” / „Amenințările lui Cîțu sunt ridicole”
| Foto: psnews.ro

Liderul USR PLUS susține că moţiunea de cenzură a PSD are şanse foarte mari să treacă, dacă social-democraţii chiar își doresc acest lucru și o votează.

„În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîţu a decis să ne împingă afară din coaliţie, am spus că acest premier nu mai are susţinerea USR PLUS. Am fost consecvenţi în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susţinem pe premier, ba că nu îl susţinem, cum face PSD de aproape o lună şi jumătate”, a spus la RFI, Dan Barna.

Întrebat ce şanse dă acestei moţiuni de cenzură, copreşedintele USR PLUS afirmă că acest lucru depinde de liderii PSD.

„Asta depinde foarte mult dacă PSD-ul şi Marcel Ciolacu decid să-l susţină mai departe pe Florin Cîţu şi atunci se poate intra direct într-o logică de Guvern PNL-PSD. Altfel, eu cred că această moţiune are şanse foarte mari să treacă. Dacă PSD-ul depunând moţiunea, şi-o şi votează, moţiunea are toate şansele să treacă, există nu doar teoretic, ci şi practic, declaraţii explicite ale suficientor forţe din Parlament ca moţiunea să treacă”, adaugă Barna.

El precizează că nu a discutat cu liderii PSD, pentru că „o moţiune este un instrument parlamentar prin care se pune la îndoială susţinerea sau nu a Guvernului”. „Acum, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultima perioadă, când am văzut un USL activ, am văzut un PNL-PSD cot la cot, braţ la braţ, chiar am văzut o declaraţie a fostului preşedinte PNL, foarte plastică, spunând că PSD nu şi-a apărat niciodată propriii premieri aşa cum îl apără pe Florin Cîţu, apare această întrebare, e corect.

Pe de altă parte, ieri, totuşi, ei au depus propria moţiune de cenzură, adică ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-şi depună propria moţiune de cenzură şi apoi să nu participe la votul ei, dar nimic nu e exclus, am văzut, PSD şi Florin Cîţu colaborează foarte bine. Votul moţiunii de cenzură va confirma dacă avem Guvern minoritar sau Guvern PNL-PSD, aşa cum este în această perioadă sau în cele din urmă, acest premier şi acest Guvern care nu mai are susţinere va pica şi vom intra într-o logică de ieşire din criză cât mai rapidă”, mai spune Dan Barna.

De asemenea, Barna arată că Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, iar parlamentarii formaţiunii vor confirma acest aspect la vot. „Dincolo de asta, e retorică, toate ameninţările din fiecare zi ale premierului sunt ridicole”, conchide copreşedintele USR PLUS.

Comenteaza