Foto D'ale campaniei la Cluj. PMP acuză PSD că a rupt și aruncat afișele electorale ale adversarilor

D'ale campaniei la Cluj. PMP acuză PSD că a rupt și aruncat afișele electorale ale adversarilor
| Foto: Facebook/pmpfilialacluj

PMP a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca în legătură cu îndepărtarea și aruncarea afișului electoral de pe panoul special amenajat din zona Sălii Polivalente de către PSD.

Sesizarea PMP a fost formulată de președintele filialei județene Cluj, Vasile Cristian Lungu, care este și candidatul partidului la președinția Consiliului Județean Cluj.

Aceasta semnalează că „în baza unei circulare interne a PSD, prin care s-a decis afișarea materialelor sale electorale pe poziția nr. 1 de pe panourile amplasate în locurile speciale de afișaj electoral, a procedat la îndepărtarea afișului electoral al PMP de pe poziția nr. 1 și la afișarea propriilor sale afișe electorale, în locația din Splaiul Independenței (în stația de tramvai, sensul de coborâre înspre centru, în zona Sălii Polivalente, BT Arena)”, se arată într-un document al BEM Cluj-Napoca.

Totodată, contestatarul susține că PSD a aruncat afișul electoral al PMP. Cei din urmă au anexat sesizării fotografii de la fața locului.

Reacția social-democraților

„Reprezentanta PSD în Biroul Electoral de Circumscripție, Ramona Mocian, susține că a fost personal la locație și a constat că majoritatea afișelor electorale au dispărut, inclusiv cel al PSD. Aceasta a transmis în probațiune prin intermediul aplicației Whatsapp fotografie de la fața locului”, au anunțat cei de la BEM Cluj-Napoca.

Membrii Biroului Electoral Cluj-Napoca au tras concluzia că problema nu poate fi remediată și că nu există probe directe care să dovedească persoana care a îndepărtat afișele electorale, astfel nu se poate incrimina în acest context nici PSD, motiv pentru care se impune sesizarea organelor competente, în vederea verificării faptelor sub aspectul săvârșirii unor contravenții sau infracțiuni.

Potrivit Hotărârii Nr.39, BEM Cluj-Napoca a dispus sesizarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj cu privire la fapta semnalată.

Comenteaza