Dacian Cioloș: "Clujul riscă să devină victima propriei dezvoltări. Simțim deja presiunea suprapopulării"

Dacian Cioloș: "Clujul riscă să devină victima propriei dezvoltări. Simțim deja presiunea suprapopulării"
| Foto: Diana Cîmpean

Dacian Cioloș și Dan Barna, alături de candidații Alianței 2020 USR PLUS, sunt prezenți astăzi, la Cluj-Napoca, în cadrul turneului prin țară și diaspora a campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare.

Președintele partidului PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, a atras atenția, într-o conferință de presă, la Cluj, asupra problemei suprapopulării municipiului Cluj-Napoca și impactului acesteia asupra infrastructurii. Fostul prim-ministru a afirmat că, astfel, Clujul " riscă să devină victima propriei dezvoltări":

"Printre obiectivele noastre pentru prezența în Parlamentul European, se va regăsi și Clujul cu prioritățile pe care le are, în primul rând cele legate de infrastructură. Clujul este un oraș care, dacă nu se vor lua măsuri în perioada următoare, riscă să devină victima propriei dezvoltări, un oraș în care deja simțim presiunea supralocuirii, cu consecințele de rigoare asupra infrastructurii, care are nevoie să fie adaptată, cu o abordare de dezvoltare care ar trebui să treacă dincolo de dezvoltarea orașului și să integreze zona metropolitană, cu luarea în considerare a creșterii costului vieții care poate să ducă la un centrism al orașului și să îndepărteze categorii sociale de care un oraș ca și Clujul are nevoie", a declarat liderul PLUS.

De asemenea, fostul premier a adăugat că Alianța 2020 USR-PLUS va susține programul de digitalizare al Clujului și regiunii, în Parlamentul European.

"Aceste probleme pot fi rezolvate cu sprijinul Uniunii Europene, dar dincolo de asta, Clujul are în continuare perspective de dezvoltare. Poate să devină un hub în domeniul noilor tehnologii și nu întâmplător zilele trecute a avut loc o importantă conferință europeană la Cluj, la care știu că a fost prezentă și comisara europeană Mariya Gabriel, responsabilă de digitalizare la Comisia Europeană. Vom susține programul de digitalizare a Clujului în Parlamentul European, la fel cum vom susține și alte decizii care vor afecta pozitiv Clujul, Ardealul și România în general",a afirmat Cioloș.

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat că exemplul clujenilor trebuie să fie unul de "longevitate în România", în ceea ce privește buna colaborare cu Bruxelles-ul.

"Trebuie să redevenim la o țară europeană, cum am arătat și la referendumul de anul trecut că suntem și de aceea încheiem acest turneu de precampanie și strângere de semnături aici, în Cluj, pentru că sincer credem că exemplul clujenilor trebuie să fie un exemplu de longevitate în România și nu variantele pe care încearcă să le explice Liviu Dragnea, pentru care Uniunea Europeană este un dușman", a declarat Dan Barna.

Liderii Alianței 2020 USR-PLUS, la Cluj

Candidații Alianței 2020 USR-PLUS, care se află într-un turneu prin țară și diaspora în perioada campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, au ajuns, sâmbătă, 23 martie, la Cluj-Napoca. Aşadar, clujenii se pot întâlni cu Dacian Cioloș, Dan Barna, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Vlad Botoș, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Oana Țoiu, Radu Mihaiu, Andrei Ion, Adriana Cristian, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie, Silviu Gurlui, Teodora Stoian, Dan Clinci, Octavian Berceanu și Cristina Iurișniți. La eveniment vor fi prezenți și coordonatorii campaniei electorale, Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Programul evenimentului:

ora 11:00 - Conferință de presă susținută de președinții celor două partide: Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR) și candidații de pe lista comună - la ClujHub, clădirea centrului comercial Central, Str. Regele Ferdinand, Nr.22-26, Etaj 3
între 12:00 - 14:00 - strângere de semnături pe traseul Eroilor --> Piața Unirii --> Casa Matei
între 18:00 - 20.00 - Întâlnire cu cetățenii la Cinema Florin Piersic
 

Turneul Alianței 2020 USR PLUS a început vineri, 1 martie 2019, la Iași. Au urmat apoi Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța și Bruxelles. Candidații au strâns semnături pe stradă și s-au întâlnit cu mii de simpatizanți care le-au adresat întrebări și le-au spus așteptările lor de la viitorii europarlamentari ai României.

Comenteaza