CUM AU AJUNS ETICHETELE MAI CITITE DECAT CARTILE ROMANILOR – academicianul EUGEN SIMION la “Jocuri de Putere”

CUM AU AJUNS ETICHETELE MAI CITITE DECAT CARTILE ROMANILOR – academicianul EUGEN SIMION la “Jocuri de Putere”
Cu un salariu de 7 ori mai mic decat spaniolii sau britanicii, romanii ii bat fara drept de apel la pretul cartilor. Dar in timp ce editurile mor sau trimit spre librarii tiraje ridicole, tipografiile supravietuiesc livrand industriei alcoolului miliarde de etichete anual. De ce nu mai citesc romanii? Iar cei care citesc, ce citesc? Si de ce?

De Ziua Internationala a Cartii, raspunde la intrebare academicianul Eugen Simion, invitatul lui Rares Bogdan la "Jocuri de Putere". Vei afla de la criticul literar care sunt cei mai cititi autori din Romania, in ce tiraj ar publica astazi editurile "Pe culmile disperarii" , "Ispita de a exista" si "Schimbarea la fata a Romaniei" si daca Trilogia filosofica a lui Blaga are puterea de a picura in inimile noastre convingerea ca recursul la spiritualitate poate renaste natiunea.

Mai exista rezistenta prin cultura? Care sunt "ilegalistii" ei? Mai au forta de a ne intoarce in librarii pentru a descoperi leacul la impostori si ipocritii vopsiti in salvatori ai patriei pierdute?

Nu ratati in aceasta seara un dialog incitant despre Romania, romani, suflet si incapatanarea de a crede ca prin cultura piate renaste o natiune de cu academicianul Eugen Simion, unul dintre romanii care continua sa vorbeasca despre tara sa cautandu-i radacinile. Ora 22.00, "Jocuri de Putere" cu Rares Bogdan, doar la Realitatea TV.

 

Etichete
Comenteaza