CUM A AJUNS GRANARUL EUROPEI CU BURTA GOALA, la "Jocuri de Putere"

CUM A AJUNS GRANARUL EUROPEI CU BURTA GOALA, la
Intr-un sfert de secol, romanii au pierdut pariul cu agricultura de atatea ori incat suspecteaza destinul de cacealmale. Cu exceptia unei maini de cultivatori curajosi care prospera deoarece joaca la bursa alimentelor, ciclul agricol din Romania are doar doua vesti: cand nu sunt inundate de ploi, ogoarele plang de sete. Consecinta? In loc de hrana ieftina si sanatoasa, avem mancare scumpa si proasta. Cine ne vindeca de ulcer?

In aceasta seara, de la ora 22.00, Rares Bogdan si invitatii sai, Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos, Ministrul Agriculturii din Romania, Daniel Constantin si unul dintre cei mai buni experti europeni in politici agricole, Sorin Moisa, vin la la "Jocuri de Putere" si iti arata dedesubturile razboiului pentru securitate alimentara.

Cum isi poate valorifica Romania potentialul? Cate milioane de hectare stau nelucrate? Care este cauza? Pe cine mai intereseaza ce contine frigiderul unei familii?

Cate miliarde de euro valoreaza agricultura noastra? Cine profita de incapacitatea unei natiuni de a recolta unul dintre cele mai fertile soluri din Europa? Cine sunt baietii destepti ai terenurilor pe care romanii le-au oferit strainilor? Cat din Romania mai este a locuitorilor sai?

Este tara noastra victima unei conspiratii sau ne victimizam pentru a ne masca incompetenta? Raspunsurile diseara, la "Jocuri de Putere", de la invitatii lui Rares Bogdan, EXCLUSIV la Realitatea TV!

Etichete
Comenteaza