Cristian Lungu (PMP) acuză USR Cluj că intoxică presa cu sondaje falsificate

Cristian Lungu (PMP) acuză USR Cluj că intoxică presa cu sondaje falsificate

Președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu, a afirmat că sondajul intern făcut de USR Cluj  în perspectiva alegerilor parlamentare și apărut ieri pe un portal de știri local reprezintă o mare manipulare ”în stil PSD”.

Lungu susține că PMP Cluj a fost singurul partid din județ care și-a dublat scorul de la parlamentarele din mai 2019, ajungând la 8.7% la alegerile prezidențiale din noiembrie. Cu toate acestea în "sondajul intern" al celor de la USR Cluj este prezentat la 1,69%. Asta în timp ce partide care acum trei luni nici măcar nu au trecut pragul electoral în județ sunt plasate la scoruri de 6.21% (ALDE) și 10,17% (ProRomânia). 

"Deputatul Ungureanu este întro criză de imagine foarte gravă după ce în calitate de locomotivă a celor de la USR Cluj a înjumătățit scorul filialei în doar cinci luni de la europarlamentarele din mai 2019 când, după un scor de 32%, a dus filiala la 20% în noiembrie. Fără lipsă de forță electorală și cu fotoliul de primar al municipiul scăpat printre degete, încearcă disperat să intoxice electoratul clujean cu sondaje neasumate de nici o casă de sondare și în care Alianța USR-Plus e prezentată  la Cluj la scorul din mai 2019 când au avut loc europarlamentarele, adică la 31%.", afirmă senatorul.

Lungu susține că această campanie este tipic celor de la USR și se caracterizează prin faptul că vom vedea ”o inflație de sondaje neasumare, prezentate pe surse”, manevră la care a recurs USR la fiecare tur de scrutin în ultimii patru ani.

”Ultima dezinformare grosolană vine din partea celor care se prezintă drept oameni care fac o altfel de politică și care în încercarea de a-și liniști susținătorii, au strecurat în presă un presupus sondaj prin care dezimformează în stil PSD. Este păcat ca aceste practici ticăloase se lipesc și de cei care au venit cu mesajul “Noi suntem altfel" și "Fără hoție ajungem departe". Îi provoc pe cei din USR-PLUS Cluj să publice integral sondajul “scăpat” în presă, și din care rezultă că ar câștiga alegerile parlamentare din acest an", a afirmat Lungu președintele PMP Cluj..

Liderul PMP susține că, potrivit datelor sale, ierarhia partidelor rămâne momentan neschimbată în județul Cluj și e similară cu cea testată acum trei luni la prezidențiale. Mai mult de atât ALDE Cluj și-a pierdut peste 75%din organizațiile locale, iar ProRomânia nu a trecut pragul electoral la Cluj la nici un tur de scrutin.

Comenteaza