Cristian Diaconescu, abandonat de toți consilierii PMP la Cluj

Cristian Diaconescu, abandonat de toți consilierii PMP la Cluj

Fostul președinte al Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a organizat joi seara o ședință la Cluj, pentru a se întâlni cu mai multe persoane care susțin că sunt reprezentanți ai partidului din județ.

Întâlnirea a fost organizată de fostul candidat și coordonator al campaniei PMP din municipiul Cluj-Napoca, la alegerile locale din septembrie 2020, Andrei Maxim și care a obținut un rușinos scor de 1%.  

Potrivit celor prezenți la întâlnirea cu fostul președinte al PMP, o parte din cele 19 persoane prezente la adunarea de la un hotel din municipiu, au fost aduse din afara județului pentru a îngroșa rândul celor prezenți.

Deși a fost exclus în luna martie din Partidul Mișcarea Populară după ieșirile din ultima perioadă, Cristian Diaconescu continuă să susțină că este lider al partidului. Cu toate astea, cu doar o săptămână în urmă, Cristian Diaconescu nu a fost invitat la congresul Partidului Popular European, liderii celui mai mare partid european hotărând că Eugen Tomac este președintele PMP și că acesta trebuie să fie reprezentantul Partidului Mișcarea Populară la congresul de la Rotterdam. 

Mai mult de atât, Diaconescu a desemnat o structură de conducere proprie la Cluj și deși, statutar, acesta nu mai este investit cu nici o putere juridică să reprezinte partidul în nici un fel de relație, acesta continuă să susțină contrariul. Organizația paralelă creată de Diaconescu dorește să-i ”excludă” din partid pe cei doi consilieri județeni și pe președintele PMP Cluj pentru a pune mâna pe organizație.  

La începutul lunii martie 2022, în urma Congresului PMP, conducerea partidului a trimis documentele către Autoritatea Electorală Permanentă (PMP) pentru înscrierea în registrul fiscal al partidelor. AEP a confirmat cererea PMP, în baza unei adrese din 16 martie 2022. Astfel, Cristian Diaconescu nu mai este lider al PMP, lucru pe care acesta nu îl recunoaște.

Practic Cristian Diaconescu a organizat la Cluj o întâlnire sub sigla PMP fără a avea nici măcar o calitate în acest sens.

Comenteaza