Cristian Buşoi va candida la şefia liberalilor. Lideri PNL Cluj: Orban rămâne cu prima şansă (Surse)

Cristian Buşoi va candida la şefia liberalilor. Lideri PNL Cluj: Orban rămâne cu prima şansă (Surse)
Ceea ce ZIUA de CLUJ a anticipat acum câteva săptămâni, s-a întâmplat. Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a decis să candideze la şefia PNL.

 

" Am decis să îmi anunț candidatura pentru funcția de președinte al PNL la Congresul din 17 iunie. O fac cu toată responabilitatea și dorința de a schimba lucrurile în bine. Zi de zi, vedem cum din ce în ce mai mulți politicieni aleg să privească în trecut, lăsând România fără viitor. Nu caut să stârnesc nici valuri de emoții, nici vreun cutremur de aplauze. Caut eficiența și pragmatismul care caracterizează spiritul liberal.

Am 39 de ani și nu am văzut construit un spital nou în România, în schimb am văzut miliarde de euro aruncate pe proiecte inutile. Avem datoria, ca liberali, să schimbăm acest mod de a conduce România. Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, trebuie să revenim la România lucrului bine făcut! Trebuie să ne clarificăm cu noi înșine și să ieșim din spirala amăgirii publice pe care o crează PSD, că exista raiul în economie și scăderile de taxe merg mână în mână cu creșterile de venituri. PNL va fi un partid care va face o opozitie dură și eficientă la PSD si care va veni mereu cu solutii alternativă.

Voi construi o echipa care sa munceasca, care sa ia decizii pragmatice si care sa dovedeasca unitate in implementarea acestor decizii. Numai așa putem da un viitor României, iar primul pas va fi câștigarea alegerilor prezidentiale din 2019!

Vom fi o echipă care va construi o Românie Dreaptă, Echilibrată, Puternică, o țară a Viitorului!", a declarat vineri, Cristian Buşoi,  cu ocazia anunţării candidaturii.

ZIUA de CLUJ anunţa încă de la jumătatea lunii martie, într-un articol, cu ocazia vizitei în Cluj a lui Cristian Buşoi şi a liderului interimar al PNL, Raluca Turcan, că acesta tatonează terenul Clujului pentru sprijin în vederea unei viitoare candidaturi la şefia PNL. Arătam atunci că Buşoi are sprijinul preşedintelui Iohannis, iar folosirea acum de către Buşoi a sloganului preşedintelui în discursul de lansare a candidaturii, "România lucrului bine făcut", confirmă acest lucru.

Pe de altă parte, candidatura lui Buşoi nu este văzută cu ochi buni de mai multe filiale ale liberalilor din Ardeal, care într-o întâlnire de taină avută la Cluj, în 21 aprilie, ar fi decis să nu-l susţină pe liderul PNL Bucureşti. Filialele ardelene l-ar dori pe primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, candidat la şefia PNL, iar dacă acesta nu candidează, se vor reorienta spre Ludovic Orban. Vezi aici detalii.


Surse din conducerea PNL Cluj afirmă ca această candidatură a lui Cristian Buşoi la şefia PNL nu va influenţa decisiv rezultatul final şi că „bulgărele" Orban deja se rostogoleşte şi nu mai poate fi oprit.

De partea lui Orban ar urma să treacă şi primarul muncipiului Oradea, Ilie Bolojan, care urmează să anunţe că nu va candida la preşedinţia partidului şi că îl susţine pe Ludovic Orban.

Acest gest pro Orban al lui Bolojan va fi urmat probabil de gesturi similare ale multor lideri de filiale din Ardeal, care îl susţin pe primarul municipiului Oradea.

Sursele liberale mai spun că preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, nu are cum să câştige şefia partidului, nici chiar dacă este susţinut de un fost lider PNL foarte popular, Crin Antonescu.

Oficial, conducerea PNL Cluj nu a decis încă pe cine va susţine la Congresul din 17 iunie, dar aceleaşi surse mai declară că va fi foarte greu ca liderii locali ai partidului să impună la circa 200 de delegaţi un vot unitar pentru unul sau altul dintre candidaţi.

Lideri clujeni ai PNL mai cred că preşedintele Klaus Iohannis nu-l va susţine făţiş pe Cristian Buşoi la şefia partidului şi că va lăsa să existe o competiţie reală, pentru a putea avea apoi în viitorul preşedinte al partidului un partener legitim şi credibil.

Până acum, pe lângă Cristian Buşoi, şi-au mai anunţat candidatura la preşedinţia PNL Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

 

Comenteaza