Cortul lui Paleologu distrus la Cluj

Cortul lui Paleologu distrus la Cluj

În pre-campanie electorală pentru cursa prezidențială, corturile unor candidați sunt vandalizate din nou. La Cluj, pentru a doua oară, cortul PMP a fost tăiat și mâzgălit. Anul trecut în campania referendumului pentru familie, cortul PMP a fost distrus de către adepții anti-referendum. Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu a depus atunci plângere, iar IPJ Cluj a deschis o anchetă.

De data aceasta, cortul PMP nu conține niciun mesaj social, fiind doar un cort de promovare a candidatului PMP la prezidențiale, diplomatul și omul de cultură, Theodor Paleologu. Deși PMP a invitat de nenumărate ori opozanții la dezbateri, se pare că lupta pentru prezidențiale se duce în stradă, prin vandalizarea corturilor.

Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu afirmă: „Gestul acesta de distrugere arată că deranjăm pe cineva. Mă îndoiesc că este un act de huliganism, nu este singurul cort amplasat în Cluj-Napoca. Vom afla mai multe după investigațiile necesare. ” Vandalizarea corturilor de campanie începe să devină un obicei în rândurile susținătorilor politici; de cele mai multe ori, deși se face plângere penală, făptașii distrugerilor rămân nepedepsiți și parcă totul face parte din același spectacol. Totuși, exercițiul democratic este definit prin votare și nu prin distrugere. Fiecare persoană are posibilitatea să-și susțină candidatul votând, nicidecum vandalizând bunurile celorlalți.

Comenteaza