Continuă tărăboiul în PMP Cluj. Consilierul județean Călin Cosma, exclus din partid / Cosma: „N-am nicio emoție că îmi voi pierde mandatul”

Continuă tărăboiul în PMP Cluj. Consilierul județean Călin Cosma, exclus din partid / Cosma: „N-am nicio emoție că îmi voi pierde mandatul”
| Foto: Facebook/Partidul Mișcarea Populară Cluj-Napoca

Scandalul din PMP de la nivel național dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu se răsfrânge și asupra filialelor din țară, unde nici Clujul n-a fost ocolit de aceste probleme.

Așadar, Călin-Ovidiu Cosma, consilier județean al PMP Cluj, a fost exclus din partid. Anunțul a fost făcut chiar de președintele forului administrativ județean, Alin Tișe, în debutul ședinței ordinare a CJ Cluj, de miercuri.

Șeful județului a spus că instituția a primit o adresă de la PMP Cluj prin care i s-a cerut să se constate încetarea mandatului de consilier județean al lui Cosma și vacantarea locului din plenul Consiliului Județean.

Călin Cosma a fost exclus din PMP. Prefectura Cluj urmează, sau nu, să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier județean. În cazul în care părțile din litigiu sunt în dezacord, ei sunt cei care trebuie să se acționeaze în judecată. Rămâne de văzut dacă domnul Cosma va pierde mandatul de consilier județean.

Partidul a emis către noi un act de excludere din partid. Nu există un ordin de prefect care să constate asta, iar în lipsa unei hotărâri judecătorești nu putem lua o decizie. Din punctul de vedere al Consiliului Județean, dvs. (Călin Cosma - n.red.) aveți în continuare calitatea de consilier județean”, a precizat Alin Tișe.

Consilierul PMP: „Nu am nicio emoție că îmi voi pierde mandatul de consilier județean”

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe Călin Cosma, pentru a comenta pe marginea acestui subiect și pentru a afla care sunt șansele să fie destituit din funcția de consilier județean al Clujului.

„Există un dosar deschis la Tribunalul Cluj. Până nu se dă o hotărâre definitivă și irevocabilă pe dosarul respectiv, nu pot fi exclus din partid. Oricum, excluderea este făcută de o aripă nelegitimă, nestatutară din PMP Cluj. Domnul Cristian Diaconescu, în momentul în care vedea că își pierde puterile în partid, a făcut câteva numiri de președinți interimari prin țară, printre care și la Cluj (Andrei Maxim - n.red.).

El a fost pus ilegal și fiind următorul pe lista de supleanți după mine, are tot interesul să mă excludă ca să poate să intre el consilier județean. Procesul a fost deschis de mine, am contestat excluderea, dar, în același timp, am contestat și calitatea lor (Diaconescu și Maxim - n.red.) în partid. Nu am nicio emoție că mi-aș putea pierde mandatul de consilier județean”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, consilierul PMP.

Călin Ovidiu Cosma, în vârstă 38 de ani, este antreprenor și s-a născut în Cluj-Napoca. Acesta ocupă funcția de consilier județean din decembrie 2020, atunci când i-a luat locul lui Augustin Criste.

Comenteaza