News alert Conducerea PNL a decis! Nicolae Ciucă, propunerea de premier / Guvern fără USR

Conducerea PNL a decis! Nicolae Ciucă, propunerea de premier / Guvern fără USR
| Foto: playtech.ro

Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate, joi dimineața, ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de prim-ministru la consultările de la Cotroceni.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea liberalilor.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie, şi în contextul refuzului explicit al USR de a reface coaliţia atât vreme liderul PNL va fi în continuare propunerea de prim-ministru. Cu un alt premier de la PNL, partidul condus de Dacian Cioloş a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Potrivit surselor politice, la negocierile pentru refacerea coaliţiei va fi discutată şi reîmpărţirea ministerelor între PNL, USR şi UDMR, liberalii fiind extrem de nemulţumiţi de negocierea făcută anul trecut, când portofolii importante precum Transporturile, Dezvoltarea şi Justiţia au fost cedate partenerilor de la USR şi UDMR.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza