Clujul, propus pentru reuniunea miniștrilor competitivității din UE

Clujul, propus pentru reuniunea miniștrilor competitivității din UE
Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că reuniunea miniștrilor competitivității ar putea fi organizată cel mai bine la Cluj-Napoca, devenit un centru regional pentru tinerii inovatori.

"Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, astăzi, în discursul său din Parlamentul European privind Starea UE, organizarea unui summit UE la Sibiu în 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi, din păcate, UE. Acest summit, care va avea loc chiar în timpul Președinției române a Consiliului, își propune să reflecteze și să ia decizii cu privire la viitorul UE. 

Este o mare oportunitate pentru România de vreme ce toți viitorii pași de integrare europeană vor fi legați de numele orașului Sibiu. Prin Președinția română a Consiliului, programată în primul semestru al anului 2019, trebuie să aducem UE mai aproape de România și să informăm românii cu privire la UE, trebuie să punem toată țara pe harta UE".

"Am spus încă de la început că este o mare greșeală decizia Guvernului din luna iulie de a organiza toate întâlnirile informale la nivel ministerial ale Consiliului în Palatul Parlamentului. România este mai mult decât Casa Poporului, este al șaptelea stat ca populație la nivelul UE. De aceea, am propus Guvernului să organizeze reuniunile ministeriale în mai multe orașe din țară.

Am propus Guvernului să organizeze reuniunile ministeriale în mai multe orașe din țară. Propun ca reuniunile pe educație să fie organizate într-un centru universitar cu tradiție și prestigiu, de ce nu, la Cluj-Napoca sau Timișoara, iar reuniunea miniștrilor afacerilor externe să se organizeze la Iași, lângă granița cu Republica Moldova, unde să vorbim despre vecinătatea estică și pericolele venite dinspre Federația Rusă", a declarat europarlamentarul.

Comenteaza