Clujenii luptă din stradă cu parlamentarii FOTO

Clujenii luptă din stradă cu parlamentarii FOTO
Circa 200 de clujeni s-au strâns, în ciuda unei călduri sufocante, în după-amiaza zilei de joi în Piaţa Unirii, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de atitudinea parlamentarilor din ultimele zile.

Reamintim că întreaga opinie publică a reacţionat la legile privind dezincriminarea conflictului de interese privind angajarea propriilor rude până în anul 2013, aprobarea unor pensii speciale pentru aleşii locali sau limitarea competentelor guvernului în perioada vacanţei parlamentare, legi considerate extrem de controversate de mulţi actori ai societăţii civile.

Invitaţia organizatorilor protestului pornit pe Facebook:

“Parlamentul profită că suntem topiți de căldură și ne testează vigilența:
– au votat dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care și-au angajat rudele
– urmează superimunitatea avocaților.
Asta după ce au rezolvat deja:
– legea pensiilor speciale pentru aleșii locali
– au închis dosarul “Diaspora” referitor la organizarea dezastruoasă a votului pentru prezidențiale. Corlăţean e bine mersi, nici măcar nu și-a dat demisia (Plenul Senatului a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean, în dosarul “Diaspora” cu 26 voturi ”pentru” şi 92 ”contra””. (news.ro))
Să nu uităm de faptul că în România este în continuare legal să existe pe liste la alegerile locale persoane aflate în închisoare”.

Animaţi de organizatori şi diverşi activişti, printre care îl putem aminti pe Mihai Goţiu, activ în campania împotriva RMGC, sau actorul Bogdan Bob Rădulescu, unul dintre organizatorii pe Facebook ai evenimentului.

Discuţiile au fost animate, atitudinile au fost diverse, începând cu cele pragmatice şi încheindu-se cu "nu pot să exprim ce simt faţă de actualii parlamentari din două motive: unul, că sunt de faţă copii şi al doilea, sunt prezente televiziunile şi ce aş spune eu până la 12 noaptea nu poate fi difuzat pe post". Cei de faţă au încercat, în discuţii ample şi aprinse, să găsească soluţii pe termen scurt şi pe termen lung pentru blocarea iniţiativelor nedemocratice ale clasei politice.

Oamenii au stat în piaţă până după ora 20.00.

Astfel de proteste au avut loc şi în alte oraşe ale ţării.

Comenteaza