Clujeanul Vasile Dîncu, mesaj de Ziua Armatei: „Gândurile mele se îndreaptă azi spre toți cei care au luptat și au plătit cu viața pentru libertatea noastră”

Clujeanul Vasile Dîncu, mesaj de Ziua Armatei: „Gândurile mele se îndreaptă azi spre toți cei care au luptat și au plătit cu viața pentru libertatea noastră”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

La 25 octombrie, în fiecare an, este marcată Ziua Armatei Române. Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a ținut să transmită un mesaj, miercuri, cu ocazia acestei zi importante.

Potrivit fostului ministru, Armata României, cu toate structurile sale, inspiră românilor respect și mândrie.

Azi este ziua din an în care onorăm Armata României, una dintre instituțiile cele mai respectate de români. Armata României, cu toate structurile sale, ne inspiră nouă, românilor, respect și mândrie.

Dar FORȚA ARMATEI ROMÂNE NU STĂ ÎN Patriot, Himars sau F35. Forța Armatei României și marea sa reziliență este în caracterul oamenilor ei și în educația lor patriotică, dar și în faptul că, în Armata noastră, aria de selecție nu vine din elita noastră intelectual-economică, ci din rândul oamenilor simpli, care sacrifică o parte din libertatea lor pentru un statut social.

În fiecare zi, oamenii care fac parte din Armata României și care se dedică țării până la sacrificiul suprem, sunt cei care ne inspiră, care ne transmit încredere și admirație, făcându-ne mândri de națiunea noastră. În angajamentul bărbaților și femeilor din Armata României vedem măreția valorilor care structurează Armata noastră, tăria lor de caracter și forța lor morală.

Oamenii Armatei României sunt respectați și apreciați în toată lumea; pentru ei a face parte din Armată este un mod de a fi, nu reprezintă doar un loc de muncă ori un simplu parcurs profesional. Azi ne onorăm oștirea în ansamblul ei - veteranii de război, veteranii teatrelor de operații, militarii activi, în rezervă sau în retragere, precum și personalul civil care își desfășoară activitatea în Armata României.

Transmit tuturor acestor oameni respectul și prețuirea mea pentru modul în care își îndeplinesc misiunile de zi cu zi, atât în țară, cât și peste hotare.

Gândurile și recunoștința mea se îndreaptă astăzi spre toți cei care au luptat și au plătit cu viața pentru libertatea noastră, în cele două războaie mondiale, dar și spre familiile militarilor și civililor care și-au pierdut viața în teatrele de operații ori în misiunile din țară care le-au fost încredințate. Ei sunt cei care au pus angajamentul față de România mai presus de propria viață și mă înclin în fața curajului și patriotismului lor.

La mulți ani Armatei României!”, a transmis Vasile Dîncu.

Comenteaza