Clujeanul Vasile Dîncu: „Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2024” / Ce a spus de Transilvania

Clujeanul Vasile Dîncu: „Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2024” / Ce a spus de Transilvania
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat luni, că el crede că liderul PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale, în 2024, dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, forme de centru-stânga şi promovând un anumit comunitarism. 

Fostul ministru al Apărării a afirmat că declaraţia sa, că preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale, a făcut-o ca şi sociolog. 

„Eu m-am bazat pe anumite ipoteze, mi se pare falsă ideea că preşedinţii PSD, Năstase, Geoană şi Ponta au pierdut pentru că erau preşedinţii PSD. Am fost acolo, am făcut exit-pollurile, am văzut greşelile strategice care s-au făcut, aş putea să spun că nu a fost numai acest lucru. Nu a existat preocuparea de a construi o platformă de stânga mai largă”, a afirmat Dîncu, potrivit news.ro.

Social-democratul a arătat că ”vin întotdeauna consultanţii americani care funcţionează în mediul american, însă România este mai diferită”. 

„Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile ( prezidenţiale - n.red.), dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, de la ecologişti, la alte forme de centru stânga, promovând un numit tip de comunitarism ca în Transilvania, ajutând comunităţile să se exprime. Trebuie să faci o politică cu mai multe viteze, ai nevoie de o viteză pentru sud alta pentru Transilvania. În Transilvania oamenii vor mai multe drepturi şi autonomie, în Moldova şi sud au nevoie de mai mult sprijin din partea statului, au nevoie de resurse pentru dezvoltare, trebuie să găseşti un mixt de politici”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a menţionat că el crede că au mai multe şanse la alegerile prezidenţiale din 2024, decât a avut Victor Ponta, care a strâns cele mai multe voturi.

Comenteaza