Video Clujeanul Mircea Abrudean vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul României în 2024: „Am trecut prin toate etapele administrative”

Clujeanul Mircea Abrudean vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul României în 2024: „Am trecut prin toate etapele administrative”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Mircea Abrudean este la ora actuală Secretar General al Guvernului și singurul clujean cu rang de ministru din Executivul condus de premierul Marcel Ciolacu.

Fostul prefect al Clujului a fost întrebat, la ZIUA LIVE, dacă vizează o candidatură la alegerile de anul viitor.

Da, nu este un secret. Eu am anunțat intenția mea de a candida pentru o poziție în Parlamentul României, în cadrul organizației PNL Cluj. Cred că trebuie să discutăm instituțional. Dacă colegii mei mă vor susține și îmi vor acorda încredere, m-aș bucura și aș fi onorat să ocup o astfel de poziție. Desigur, și dacă rezultatul alegerilor va fi favorabil.

Cred că am experiența necesară. Am trecut prin toate etapele administrative, de la administrația locală, la cea centrală, activitate în privat, etc. Mai departe ,alții sunt cei care trebuie să evalueze și să judece aceste lucruri. Din punctul meu de vedere este o intenție asumată și declarată. Vedem mai departe dacă voi avea și susținerea colegilor în acest sens”, a declarat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Secretarul General al Guvernului a mai vorbit despre importanța, dar și dificultatea anului 2024, care, pentru prima dată în istoria postdecembristă, programează toate cele patru rânduri de alegeri.

„Cu siguranță anul viitor, cu cele patru rânduri de alegeri, nu va fi unul ușor. Nici cei de până acum nu au fost ușori. Cred că avantajul major al situației în care ne aflăm este că avem o coaliție destul de echilibrată. PNL și PSD au aproape toată conducerea UAT-urilor din România. Așa cum funcționează această coaliție, și funcționează foarte bine, cred că ar fi perspective să se întâmple același lucru și după alegeri, dacă cetățenii vor decide asta. Pentru asta este nevoie de echilibru. Cred că avem înțelepciunea necesară de ambele părți să înțelegem asta și să nu afectăm actul de guvernare în vreun fel”, a afirmat Abrudean.

Amintim, Mircea Abrudean a fost și șeful cancelariei premierului liberal Nicolae Ciucă. De asemenea, Abrudean a fost prefectul Clujului pentru aproximativ doi ani. El a absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, urmând apoi un master la SNSPA București în management de proiecte.

Comenteaza